Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNRR-ul este în aer: 'combinațiile de valutiști', descoperite la Bruxelles. Prețuri umflate pentru a 'pica ceva'

www.facebook.com
cristian ghinea

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, se lăuda cu faptul că a lăsat Programul Național de Reziliență și Redresare într-o situație foarte bună, iar din acest punct este doar o chestiune de timp până la aprobare. Nu de aceeași părere sunt și oficialii de la Bruxelles, care ridică întrebări la mai multe capitole unde România ar avea cheltuieli suspecte.

Conform informațiilor publicate de Newsweek, oficialii de la Bruxelles întreabă despre anumite sume care par nejustificate și se tem că o parte a banilor vor merge către plata salariilor, ceea ce nu este permis.

„Listele furnizate pentru pachetele de hardware și software nu relevă numărul de utilizatori finali și durata contractului, ceea ce face dificilă evaluarea (...) În plus, ați putea confirma că costurile sunt direct legate de reformă / investiție și sunt necesare pentru implementarea corectă a reformei / investiției?”, cer oficialii Comisiei Europene în mesajul către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

La punctul doi al mesajului, solicitarea este imperativă: „Vă rugăm să confirmați faptul că sunt excluse compensări (salarii sau suplimente / bonusuri) ale angajaților publici care lucrează la pregătirea sau implementarea reformelor/ investițiilor acoperite de PNRR”.

De asemenea, se pare că PNRR-ul țării noastre are niște sume umflate pe zona de formare profesională, un preț mult mai mare decât în alte state.

„De exemplu, în alte state membre, un certificat standard pentru începători și formare avansată în domeniul securității cibernetice plus un certificat care rulează două săptămâni costă aproximativ 7 000 EUR, inclusiv taxe”. În mesaj nu se precizează cât ar costa în România, potrivit PNRR, un astfel de certificat, dar se cere MIPE să „ajusteze” sau să explice aceste cheltuieli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.