Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poate începe construcția spitalul regional de urgență Iași. Ministerul Sănătății a avut câștig de cauză

spital regional de urgenta iasi spital iasi

Poate începe construcția spitalul regional de urgență Iași. Ministerul Sănătății a avut câștig de cauză

O victorie importantă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor pentru Ministerul Sănătății. Instituția condusă de dr. Alexandru Rafila a câștigat astăzi contestația pentru pachetul 1 de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență din Iași. Este un pas vital pentru începerea lucrărilor de construcție a Spitalului regional de urgență din Iași.

După ce Ministerul Sănătății a câștigat contestația pentru pachetul 1 de lucrări, construcția spitalului regional de urgență (SRU) din Iași ar putea începe curând, anunță instituția.

Noul spital va avea 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților. Investiția totală se ridică la aproximativ 600 milioane de euro, iar banii provin din fonduri nerambursabile, buget de stat și împrumuturi.

La momentul finalizării, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, structurat pe 9 niveluri 2S+P+5E+Eth, totul desfășurat pe o suprafață de teren de 120.000 mp.

Legat de statusul la SRU Cluj, la final de 2023, pachetul 1 de lucrări a fost selectat și nu a fost înregistrată nicio contestație. Pe 9 ianuarie anul acesta, a fost lansată licitația pentru frunizarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor, iar la acest moment procedura se află în termenul legal de depunere al contestațiilor.

În cazul SRU Craiova, pe 20 noiembrie 2023, a fost făcută selecția ofertei câștigătoare și nici o contestație înregistrată. Pentru pachetul 1 de lucrări, procedura de atribuire a contractului de lucrări se află în faza de evaluare a ofertelor depuse, selecția ofertei câștigătoare fiind estimată pentru prima jumătate a lunii februarie 2024.

“Toate aceste investiții vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România și la un acces mai bun la servicii de sănătate. Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate și unitare din punct de vedere al construcției, al circuitelor, al echipamentelor și, nu în ultimul rând, al condițiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecțiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi! România construiește spitale”, declara ministrul Rafila în mai anul trecut.

Valoarea totală a investițiilor în cele trei spitale regionale de urgență ajunge la 1,22 miliarde de euro. Pe 14 noiembrie 2023, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a deschis apelul de proiecte „Continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.