Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția ia cu ASALT casa lui Sebastian Ghiță: Ce se întâmplă la Ploiești

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a ajuns, joi după-amiază, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, un echipaj de Poliţie aflându-se deja la domiciliul din Ploieşti al omului de afaceri, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, poliţiştii se află la domiciliul din Ploieşti al lui Sebastian Ghiţă, ei intrând deja în locuinţă pentru căutarea fostului parlamentar şi punerea în executare a mandatului.

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis joi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă. Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Instanţa supremă a admis joi o cerere a DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive. Solicitarea a intervenit după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

Citește și: Janet Jackson a născut, deși are 50 de ani: Ce nume ciudat i-a pus copilului

Un procuror DNA a declarat în sala de judecată că Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat de două ori la IPJ Prahova şi nu a mai fost găsit nici acasă, dar nici la alte adrese.

"Sebastian Ghiţă a dat dovadă de rea-credinţă. El şi-a premeditat fuga. Există date şi indicii că a fugit şi s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deşi era supravegheat de trupe speciale, el a reuşit să se ascundă. Dispariţia sa a fost premeditată, lucru indicat prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiţă, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteţi un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire", a spus procurorul.

Citește și: Una dintre cele mai valoroase și îndrăgite handbaliste s-a retras de la națională

De cealaltă parte, avocatul lui Ghiţă a recunoscut că fostul deputat a încălcat condiţiile controlului judiciar, însă a spus că nu există date că acesta a părăsit teritoriul ţării.

Pe 27 decembrie 2016, magistraţii de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, însă au menţinut interdicţia ca acesta să părăsească teritoriul României.

Citește și: Un atac global zombie ne-ar ucide in 100 de zile

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi.

Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei.

Citește și: Rusia privește cu simpatie spre noul Guvern Sorin Grindeanu

Potrivit acestora, el a fost dat în consemn la punctele de frontieră, fiind căutat pe teritoriul întregii ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.