Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițistul care a dat ordinul împușcării ursului din Sibiu a DEMISIONAT: Zice că a primit amenințări

gazetaph.ro
urs sibiu

Uciderea ursului din Sibiu de către poliție a șocat o parte a românilor. Mulți s-au declarat revoltați, iar alții au ieșit chiar la proteste, pe străzi. Cel care a dat ordinul ca animalul să fie ucis, seful Poliţiei Municipale Sibiu, comisarul Cristian Negru, a decis, luni seara, să demisioneze din funcție. El a declarat că se pune la dispoziţia organelor de anchetă, ca urmare a scandalului împuşcării ursului care a ajuns pe străzile din Sibiu.

Demisia a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă ce a fost transmisă pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

"Sunt aici pentru a clarifica anumite aspecte cu privire la intervenţia de la Sibiu. Repet, decizia luată în acest caz îmi aparţine, mi-o asum integral, dar îmi asum responsabilitatea, nu şi vinovăţia. Vinovăţia o poate stabili doar organul de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instuţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română. Referitor la afirmaţia cu privire la lovirea animalului cu maşina, nu îmi aparţine.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Deşi pare crud spus, prioritatea noastră, a echipelor de intervenţie, a fost salvarea vieţii oamenilor şi, în subsidiar, salvarea vieţii animalului. Doresc să clarificăm toate aspectele. Mă retrag din conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispozitia organelor de anchetă. Fac aces lucru din două motive. Pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent. Al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contextul ameninţărilor pe care le-am primit în ultimele 12 ore.

Ameninţări la adresa familiei, soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciu prin care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi vor fi supuşi la acelaşi tratament la care am supus noi animalul. Fac aproape 18 ani de poliţe, dintre care cei mai mulţi la Crimă Organizată. Pîna acum nu am fost ameninţat cum am fost în ultimele 12 ore", a declarat comisarul Cristian Negru.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete deschise de autorităţi, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

Miercuri, timp de peste trei ore, poliţişti, jandarmi, angajaţi ISU şi doi veterinari de la Grădina Zoologică dotaţi cu puşti cu tranchilizante, la care s-a alăturat şi un vânător, au căutat un urs care a străbătut Sibiul, trecând prin zone extrem de circulate din oraş. La finalul operaţiunii, ursul a fost împuşcat, pentru că tranchilizarea sa nu ar fi reuşit, conform autorităţilor. Patru plângeri au fost înregistrate până acum în cazul ursului împuşcat, declară prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, potrivit căruia anchetatorii se aşteaptă la alte plângeri.

Citește și: Serena Williams îi dă vestea anului Simonei Halep: Anunțul făcut de jucătoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.