Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia a reţinut mai mulţi manifestanţi la protestul organizat în centrul Moscovei

reuters
Aleksei Navalnîi

Poliţişti în echipament antirevoltă au început să opereze reţineri la manifestaţia anticorupţie desfăşurată luni în Piaţa Puşkin din centrul Moscovei, transmite Reuters. Totodată, poliţia le-a cerut prin megafoane protestatarilor să se disperseze. În jur de 1.000 de protestatari au început să se îndrepte din Piaţa Puşkin spre Kremlin, dar deplasarea le-a fost blocată de barierele instituite de poliţie cu prilejul unui festival al costumelor de epocă pe strada Tverskaia, în centrul capitalei, conform Agerpres.

Potrivit unui jurnalist al agenţiei Reuters aflat la faţa locului, aproximativ 15 persoane au fost reţinute de forţele de ordine. Opozantul rus Aleksei Navalnîi, organizatorul protestului anticorupţie, a fost reţinut anterior în faţa casei sale în timp ce se îndrepta spre manifestaţie, care nu fusese autorizată de primărie

Mii de susţinători ai liderului opoziţiei ruse au manifestat luni în toată Rusia. Acesta este al doilea val de manifestaţii după cel din 26 martie organizat de Navalnîi, care duce o intensă campanie anticorupţie pe internet şi şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2018. Potrivit presei locale, circa 3.000 de susţinători ai lui Navalnîi s-au reunit la Novosibirsk, în Siberia, manifestaţii de mai mică amploare având loc la Krasnoiarsk, Kazan, Tomsk, Vladivostok şi în alte câteva oraşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.