DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Poliţia de Frontieră: Peste 183.500 de avize pentru pescuit, eliberate în 2022, în contextul avizărilor activităţilor de agrement din zona de frontieră

s.iw.ro
pescar pescuit

Peste 183.500 de avize pentru pescuitul sportiv şi industrial au fost eliberate, în 2022, de structurile Poliţiei de Frontieră Române, fiind înregistrată o creştere de aproximativ 1,6% a numărului avizelor solicitate, la nivel naţional, faţă de 2021. Cea mai mare creştere, de aproximativ 90%, a fost înregistrată la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, unde în anul 2022 au fost eliberate 3.270 de avize, faţă de 1.700 în anul 2021. De asemenea, la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi se constată de o creştere de aproximativ 24%, de la 15.900 avize în anul 2021 la 19.770 în anul 2022, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială a României, persoanele interesate şi pasionate de pescuitul sportiv ori industrial trebuie să solicite Poliţiei de Frontieră aviz prealabil pentru desfăşurarea acestor activităţi de agrement în condiţii legale. Avizul se poate solicita online sau la sediile instituţiilor noastre din zona vizată de activitatea de pescuit.

”Ca urmare a solicitărilor primite din partea cetăţenilor interesaţi, peste 183.500 de avize au fost eliberate la nivelul structurilor teritoriale cu atribuţii în avizarea activităţilor de agrement în zona de competenţă, pe parcursul anului 2022. Aproximativ 180.500 de avize au fost solicitate şi aprobate în anul 2021”, a arătat sursa citată.

Structurile responsabile cu eliberarea avizului sunt Serviciile Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră/Garda de Coastă, acestea fiind organizate şi având zonă de competenţă la nivelul fiecărui judeţ de frontieră.

Astfel, în 2022 au fost eliberate la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei 3.270 de avize, la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi 19.770 de avize, la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu 83.800 de avize, la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara 54.800 de avize şi la Garda de Coastă 21.870 de avize.

”Atenţionăm asupra faptului că termenul de acordare a avizelor este de 30 de zile şi începe să curgă din ziua lucrătoare următoare zilei depunerii documentaţiei. Termenul de valabilitate al avizului este de un an”, a menţionat Poliţia de Frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.