Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Arad a prins mai mulţi cetăţeni vietnamezi la frontieră: Foloseau actele altor persoane pentru a ajunge în Spaţiul Schengen

jurnaldevrancea.ro
catuse

Doi cetăţeni vietnamezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră la vama Curtici, în timp ce încercau să ajungă, cu un tren internaţional, într-o ţară din Spaţiul Schengen folosindu-se de paşapoarte care aparţineau altor persoane, a informat marţi SPTF Arad. Trenul în care se aflau cele două persoane circula pe relaţia Braşov-Budapesta, la controlul efectuat de poliţiştii de frontieră acestea prezentând paşapoarte emise de autorităţile din Vietnam, cu vize Schengen eliberate de Germania.

"Cu ocazia inspecţiei documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele de identitate prezentate la control aparţin altor persoane, motiv pentru care cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări. (...) Aceştia au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, iar documentele prezentate le-au obţinut de la o persoană necunoscută", se arată într-un comunicat remis Agerpres. Pe numele celor doi cetăţeni vietnamezi au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun, precizează SPTF Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.