Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Grecia va înregistra toate ONG-urile prezente în insulele din Marea Egee

alexis tsipras

Poliţia din Grecia va înregistra toate ONG-urile prezente în insulele din Marea Egee. Organizaţiile neguvernamentale (ONG) prezente în insulele greceşti din nordul Mării Egee, principal punct de intrare a migranţilor în Europa, vor trebui să se înregistreze sistematic pe lângă autorităţile elene, a făcut cunoscut vineri o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

Toţi voluntarii, care primesc refugiaţii după o traversare periculoasă în bărci supraîncărcate între Grecia şi Turcia, vor trebui să fie în măsură să prezinte cartea lor de identitate sau paşaportul cu ocazia controalelor efectuate de poliţie, a precizat sursa. De mai multe luni, autorităţile locale din insulele Mării Egee au avertizat guvernul Alexis Tsipras în legătură cu prezenţa a peste o sută de ONG-uri în aceste insule şi cer înregistrarea lor pentru o mai bună coordonare cu autorităţile locale. Pe de altă parte, scopul acestui control este de a combate furtul de bunuri aparţinând migranţilor sau de motoare de bărci de către aşa-zişi voluntari, a subliniat o sursă din cadrul poliţiei.

Majoritatea refugiaţilor şi migranţilor care au venit în Europa pe parcursul anului 2015 - respectiv peste 850.000 dintr-un milion de intrări - au trecut prin Grecia. Dintre aceştia, 816.000 au sosit pe mare. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, aproximativ 3.700 de migranţi au murit înecaţi sau au fost daţi dispăruţi în mare în acest an. Dintre aceştia circa 800 au încercat să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia şi aproape 3.000 au încercat să ajungă în Italia prin Marea Mediterană, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.