Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia elenă EVACUEAZĂ o tabără de refugiaţi de lângă Atena - FOTO

CNN
Hellinikon, refugiati

Poliţia elenă a anunţat vineri că a demarat evacuarea unei tabere insalubre de refugiaţi şi migranţi, în majoritate afgani, situată în Hellinikon, o suburbie din sudul Atenei, unde ei se instalaseră în urmă cu peste un an, relatează AFP, conform agerpres.

''Aproape 500 de persoane erau în tabără şi operaţiunea a avut loc fără probleme'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Theodoros Chronopoulos.

Reacţia lui Nigel Farage după ce a aflat că este în vizorul FBI - VIDEO

Majoritatea refugiaţilor vor fi transferaţi într-o tabără amenajată în Thebes, la 100 km nord de Atena. Refugiaţii - bărbaţi singuri, fără familie, - vor fi transferaţi mai târziu în tabăra amenajată după efectuarea unui control de identitate de către poliţie, a explicat responsabilul respectiv.

În urmă cu zece zile, Ministerul elen pentru politica migraţiei i-a avertizat pe refugiaţi că trebuie să părăsească tabăra improvizată.

Tabăra din Hellinikon era o soluţie temporară a autorităţilor elene în timpul marelui flux de refugiaţi în Grecia în 2015, deoarece ţara nu putea să facă faţă fenomenului. În acea vreme, mii de refugiaţi invadaseră cheurile portului Pireu, aproape de Atena şi de Hellinikon, în timp ce mii se îndreptau către tabăra improvizată Idomeni la frontiera greco-macedoneană, în nordul ţării, pentru a ajunge în state din nordul Europei, înainte de închiderea frontierelor în martie 2016.

Sute de kilograme din DROGUL TERORIŞTILOR au ajuns în Franţa. Autorităţile sunt în alertă maximă

De atunci, circa 60.000 de refugiaţi şi migranţi sunt blocaţi în Grecia, dintre care mulţi sirieni, afgani şi pakistanezi care caută să obţină azil în Grecia sau care încearcă pe căi ilegale să ajungă într-o ţară europeană mai prosperă decât Grecia.

În timpul marelui flux din 2015, afganii erau consideraţi refugiaţi care au drept de relocare sau reîntregire familială, ca sirienii. Dar, de la acordul UE-Turcia care vizează limitarea fluxului migratoriu via Turcia, afganii au fost privaţi de acest drept şi sunt acum ameninţaţi cu expulzarea, în pofida insecurităţii din ţara lor, unde numărul de victime civile creşte neîncetat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.