Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Locală a Sectorului 5 a lansat o campanie de informare pentru combaterea ambroziei

alergie ambrozie sanador

Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5, vine în sprijinul cetățenilor printr-o campanie de informare privind consecințele neducerii la îndeplinire a prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Primăria Sectorului 5 face apel către proprietarii/deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, unde sunt depistate focare de infestare, să ia măsuri pentru combaterea/distrugerea ambroziei, până la data de 30 iunie a fiecărui an.

În prealabil aceștia vor fi somați de către reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală – Direcția Inspecție și Control – Serviciul Protecția Mediului și Ecologie Urbană asupra obligațiilor ce le revin și asupra sancțiunilor ce pot fi aplicate în cazul nerespectării prevederilor legale.

În cazul în care în perioada 1-15 iulie se constată că nu s-au dus la îndeplinire măsurile legale, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu avertisment.

‼️În perioada 16 iulie – 31 octombrie, în urma refacerii controlului de către reprezentanții administrației publice locale, cei care nu s-au conformat prevederilor legale, vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.