Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română ANUNȚĂ că a audiat 11 persoane în cazul activiștilor agresați: Victimele au depus plângere în București

11 persoane implicate în cazul jurnaliștilor și a activistului de mediu agresați într-o pădure din Suceava au fost audiate, anunță comisarul Georgian Drăgan din cadrul IGPR.

Georgian Drăgan a anunțat că, deși persoanele vătămate „au oferit informații vagi cu privire la agresori”, polițiștii au identificat și depistat deja 11 persoane, implicate în eveniment. Acestea au fost duse la sediul Poliției, pentru audieri.

În ceea ce privește evenimentul de ieri, din județul Suceava, suplimentar față de informațiile transmise deja de la nivelul I.P.J. Suceava, precizez următoarele aspecte:

Citește și: Tudor Chirilă, CĂTRE Iohannis, Cîțu, Cioloș și Ciolacu: Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor?

- Cu toate că persoanele vătămate au oferit informații vagi cu privire la agresori, polițiștii, prin activități specifice, au identificat și depistat deja 11 persoane, implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliției, în vederea audierii și stabiliri participației fiecăreia dintre acestea.

- De asemenea, în lipsa plângerilor prealabile, în cursul zilei de ieri, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, și au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, relaționând în acest sens și cu unitatea de parchet competentă.

- Reamintesc pe această cale faptul că, pentru punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor legale, în cazul celor două infracțiuni, era necesar ca persoanele vătămate să depună plângere prealabilă, conform Codului de Procedură Penală.

- În acest sens, cu persoanele vătămate, s-a relaționat permanent și, având în vedere că au venit în București, au fost îndrumate să se prezinte la sediul IGPR- Direcția de Investigații Criminale, din Șoseaua Ștefan cel Mare, pentru a depune plângere prealabilă, necesară, așa cum am precizat anterior, pentru punerea în mișcare a acțiunii penale.

Fac precizarea că cele 3 persoane vătămate s-au prezentat la sediul Direcției de Investigații Criminale, astăzi, în jurul orei 14.00.

În acest caz, în continuare, sunt desfășurate activități procesual-penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Vă asigur că Poliția Română tratează cu maximă atenție acest eveniment, urmând a fi luate toate măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.