Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția și Garda de Mediu au descins la Vărăşti, în județu Giurgiu, unde se ard ilegal deşeuri

garda de mediu

Garda de Mediu a dat amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, din judeţul Giurgiu, pe care le-a făcut împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, împotriva celor care ard ilegal deşeuri, a anunţat luni Ministerul Mediului.

"În data de 20 noiembrie, a avut loc o acţiune de control împotriva celor care ard şi depozitează ilegal deşeuri pe raza localităţii Vărăşti, din judeţul Giurgiu. Controlul a fost efectuat de echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei. Descinderea a vizat localizarea zonelor în care se incinerează ilegal deşeuri, în vederea valorificării materialelor reciclabile, precum şi desfăşurarea unor activităţi neautorizate de colectare a deşeurilor din localitatea Vărăşti", arată Ministerul Mediului, potrivit news.ro.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă .

În cadrul acestei acţiuni, au fost încheiate 10 acte de control şi au fost aplicate nouă amenzi, în valoare totală de 232.000 lei şi un avertisment.

Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deşeurilor, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens.

"Continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deşeuri şi nu ne vom opri până nu vom destructura toate aceste reţele care fac atât de mult rău mediului şi sănătăţii românilor. Avem în plan alte descinderi în perioada următoare şi toţi cei care au în plan astfel de practici trebuie să se simtă vizaţi. Doar prin acţiuni concrete, perseverenţă şi implicare putem transforma România în ţara în care ne dorim să trăim", a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni complementare, constând în suspendarea activităţii de colectare deşeuri până la obţinerea actelor de reglementare. Totodată, a fost ridicată o cantitate de aproximativ 6,260 tone deşeuri amestecate, depozitate ilegal pe domeniul public, în scopul eliminării finale.

Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, în privinţa deţinerii actelor de reglementare pentru activităţile desfăşurate, precum şi pentru legalitatea funcţionării în conformitate cu actele deţinute.

"Ca urmare a celor constatate în timpul verificărilor, au fost impuse măsuri de eliminare a deşeurilor identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare şi valorificare a deşeurilor, în lipsa existenţei sau respectării autorizaţiilor de mediu. Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi pe amplasamente neautorizate în acest sens", mai informează ministerul.

Acţiunea a reunit 11 echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi peste 100 de efective ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Au fost utilizate drone.

De asemenea, Garda Naţională de Mediu a organizat, recent, descinderi similare privind legalitatatea activităţilor de colectare a deşeurilor în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa şi în localitatea Sinteşti, din judeţul Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.