Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia tunisiană interoghează familia suspectului atentatului de la Berlin

atentat Berlin

Brigada antiteroristă tunisiană interoga miercuri familia presupusului autor al atentatului comis cu un camion la un târg de Crăciun din Berlin, a anunţat pentru AFP un responsabil al serviciilor de securitate din Tunisia. Totodată, Parchetul antiterorist german l-a identificat pe suspectul atentatului ca fiind Anis Amri, un tunisian de 24 de ani, şi a publicat un aviz pentru darea în urmărire, însoţit de o recompensă.

'O unitate a brigăzii antiteroriste interoghează familia suspectului', a anunţat acest responsabil, precizând că este vorba de părinţii lui Anis Amri. Suspectul, a cărui familie locuieşte în Oueslatia (centru), are patru surori şi un frate, potrivit aceleiaşi surse, care a făcut aceste declaraţii sub acoperirea anonimatului. El a emigrat ilegal spre Italia, unde a rămas trei ani, înainte de a ajunge în Germania, potrivit responsabilului tunisian, conform Agerpres.

Contactate de AFP, ministerele de interne şi de externe nu au dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui dosar. Potrivit autorităţilor germane, bărbatul este un solicitant de azil, sosit în Germania în iulie 2015 şi a cărui cerere a fost respinsă în iunie. Cu toate acestea, Germania nu a reuşit să-l retrimită înapoi în ţara sa natală, Tunisia contestând de-a lungul mai multor luni că acesta ar fi un cetăţean al său. Atentatul, comis luni seara şi revendicat de gruparea Statul Islamic, s-a soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.