Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii și moaștele – o relație nepotrivită

parascheva[1]

moasteE zi de mare sărbătoare în Moldova, cea care azi își sărbătorește ocrotitoarea, pe sfânta cuvioasă Parascheva. De câteva zile, zeci de mii de români participă la unul din marile pelerinaje ale ortodoxiei românești, în mod sigur cel mai mare din Moldova.

Prilej, nu se poate altfel, ca și politicienii români să își arate măsura credinței. Și cum mai bine dacă nu  respectând vorbele sfinților părinți ai Bisericii, care ne cer ca într-o zi de mare praznic să nu facem niciun lucru care l-ar putea mânia pe Dumnezeu. Și, drept urmare, deputații au solicitat să nu fie considerați absenți de la programul de lucru de la Parlament, asta dacă se dovedește că au fost în pelerinaj la Iași. Pentru că se știe, politicianul român este printre cele mai evlavioase persoane din lume, asta în ciuda faptului că relația sa cu Biserica și Dumnezeu se reduce la un ciclu electoral.

Acum, nu pot să nu îmi imaginez cum va arăta dovada pe care o vor aduce parlamentarii:

  1. scutire de la lucrările în comisii și plen semnată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei.
  2. selfie făcut la moaște, care să ateste evlavia credinciosului deputat.

Trecând un pic peste amuzamentul situației de mai sus, relația politică – biserică este una care stârnește controverse, creează dispute, ajunge să fie definită ca o relație nepotrivită, bolnăvicioasă uneori. Biserica are nevoie de ajutorul autorităților statului în orice proiect social pe care vrea să îl deruleze, dar asta nu trebuie să se transforme într-un menaje a trois deloc avantajos: politician – biserică – beneficii reciproce. Iar asta se vede și din declinul pe care îl are încrederea în BOR la acest moment.

Cât despre afirmația din titlu: în ziua când o să văd un politician care se așează discret și umil la coadă, așteptându-și în pioșenie rândul la închinare, atunci nu o să mai cred că relația politician – sfinți nu este una nepotrivită.

Articol scris de Ionuț Iancu  – www.ionutiancu.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.