Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au indisponibilizat 368 de tone de azotat de amoniu, în Oraviţa

112 politia politie

Poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Caraş-Severin au descoperit, în urma unor controale, 216 tone de îngrăşământ chimic, compus din azotat de amoniu şi calciu, ambalate în saci de 600 kg fiecare şi 152 de tone de îngrăşământ chimic compus din azot, fosfor, potasiu şi sulf, ambalate în saci de 1.000 kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiţii neconforme cu normele legale în vigoare.

"La data de 17 august, poliţişti ai Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Caraş-Severin, cu sprijinul Gărzii de Mediu Caraş-Severin, au efectuat un control în depozitul unei societăţi comerciale din Oraviţa, ce are ca obiect de activitate domeniul agricol", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

Citește și: Structura noului an școlar se modifică: Deja am gândit acest lucru

La aceeaşi societate comercială a fost găsit un recipient de plastic, de cinci litri, care conţinea un produs fungicid, devenit deşeu, cu termenul de valabilitate expirat.

"În urma verificării modului de depozitare a deşeurilor periculoase, s-a constatat că acestea erau depozitate într-un spaţiu deschis, neacoperit, neîngrădit şi neasigurat, fiind neconform cu normele legale în vigoare, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr.195 din 2005 privind protecţia mediului", arată sursa citată.

Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Imediat ce vom avea o situație epidemiologică mai bună vom decide deschiderea restaurantelor’

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice, numai ambalate în locuri protejate şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, iar poliţiştii continuă cercetările.

Conform fişei de siguranţă, oxizii de azot, degajaţi la descompunerea azotatului de amoniu, sunt extrem de toxici.

Din cauza proprietăţilor explozive (în anumite condiţii), azotatul de amoniu este clasificat ca precursor de exploziv pentru care există obligaţia raportării furturilor, pierderilor sau dispariţiilor semnificative.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.