Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră au confiscat țigări de contrabandă în valoare de peste 260.000 de lei

Politiadefrontiera.ro
țigări

Poliţiştii de frontieră din Botoşani şi Iaşi au confiscat, de Crăciun, ţigări de contrabandă în valoare de peste 260.000 de lei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, ţigările au fost găsite într-un autoturism care a fost abandonat pe raza localităţii Bajura, după ce a fost urmărit poliţiştii de frontieră. În timpul urmăririi, angajaţii de la frontieră au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, fără însă a reuşi prinderea persoanelor implicate, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Rafila, critici dure în debutul campaniei de vaccinare: ''Festivităţile' au costat, cred, mai mult decât vaccinul'. Când se va vaccina medicul

"Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Iaşi, STPF Botoşani şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă a SPF Darabani. Astfel, pe direcţia localităţii Bajura, la malul râului Prut, au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul. La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele şi s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale", a afirmat Răcnea.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 19.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Citește și: Scepticism în rândul europenilor față de vaccinarea împotriva Covid-19: 'Nu cred că există un vaccin în istorie care să fi fost testat atât de repede'

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", a mai precizat Răcnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.