Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Alba au indisponibilizat 17 tone de îngrăşăminte chimice depozitate în loc neprotejat

Aproape 17 tone de îngrăşăminte chimice depozitate în loc neprotejat şi sute de recipiente care au conţinut insecticide foarte toxice, susceptibile a prezenta riscuri pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător, au fost ridicate de poliţişti în urma unui control efectuat la o societate comercială din Blaj, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"La data de 6 august 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în urma unui control efectuat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Blaj, au depistat într-o magazie 487 de recipiente care au conţinut insecticide, clasificate ca foarte toxice, 9 litri şi 8,5 kilograme de produse de protecţie a plantelor cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, o cantitate de 16.950 de kilograme de îngrăşăminte chimice era depozitată în loc neprotejat, în curtea societăţii comerciale", arată sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Potrivit acesteia, în cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate, şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Recipientele, produsele de protecţie a plantelor şi întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice au fost indisponibilizate.

"Controalele pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase vor continua", mai arată IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.