Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Galați au emis anul trecut 226 de ordine de protecţie provizorii în cazuri de violenţă domestică

politia romana

Poliţiştii gălăţeni au emis, anul trecut, un număr de 226 de ordine de protecţie provizorii, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, potrivit Agerpres.

Potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi în anul 2019, dintre cele 226 de ordine de protecţie provizorii, 112 au fost emise în mediul urban şi 114 în mediul rural. 

Din analiza situaţiei operative rezultă că au fost înregistrate, în cursul anului trecut, 1.224 de stări conflictuale intrafamiliale, în scădere cu 95 faţă de anul 2018, când au fost înregistrate 1.319 astfel de situaţii. 

Dintre cele 1.224 de infracţiuni înregistrate, 766 au fost comise la domiciliu şi 458 în spaţiu public. După locul comiterii faptelor, 542 de infracţiuni au fost comise în mediul urban iar 682 de infracţiuni au fost comise în mediul rural.

Citește și: O navă din China a intrat în Portul Constanța. DSP face verificări, de teama coronavirusului

Pentru prevenirea violenţei intrafamiliale, IPJ Galaţi a derulat în anul 2019 două campanii, în cadrul cărora au fost desfăşurate acţiuni de informare în 14 unităţi şcolare, precum şi acţiuni de distribuire şi afişare a materialelor de suport în spaţiile intens circulate sau la diverse puncte de informare. 

Pe de altă parte, 475 de cereri pentru ordine de protecţie au fost adresate, anul trecut, celor patru judecătorii din judeţ, cele mai multe, 299, fiind soluţionate de magistraţii Judecătoriei Galaţi. Câte 50 de cereri au fost adresate judecătoriilor Târgu Bujor şi Lieşti, în timp ce la instanţa din Tecuci au ajuns 76 de cereri. 

De asemenea, numai în luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate 26 cereri de ordine de protecţie, dintre care 22 au fost înregistrate la Judecătoria Galaţi şi câte două la judecătoriile Târgu Bujor şi Lieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.