Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii locali au dat amenzi de 180.000 de lei în București, în weekend

Amenzi de aproximativ 180.000 de lei au fost aplicate, la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţiştii locali pentru nerespectarea legii antifumat, lipsa măştii de protecţie sanitară, aruncarea pe stradă a resturilor menajere sau staţionarea neregulamentară a autovehiculelor, potrivit Agerpres.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti transmite, într-o postare pe Facebook, că 14 administratori de baruri şi terase din zonele centrale ale Capitalei au fost sancţionaţi contravenţional, vineri seară, pentru nerespectarea Legii antifumat.

"Amenzile - în valoare de 65.500 de lei - au fost aplicate de inspectorii Direcţiei Control ai D.G.P.L.C.M.B. în cadrul unei acţiuni ce a vizat verificarea respectării dispoziţiilor legale referitoare la interzicerea fumatului în incinta unităţilor de alimentaţie publică. Totodată, pentru lipsa măştii de protecţie sanitară, au fost aplicate şi şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei", informează sursa citată.

De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 30.000 de lei "persoanelor care au 'confundat' strada cu coşul de gunoi". Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010, aruncarea pe stradă a resturilor menajere - resturi de ţigări, hârtii sau alte deşeuri - constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei.

"În paralel, echipaje ale Serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat pentru prevenirea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, pentru identificarea conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj care încalcă restricţiile de circulaţie în Capitală, cât şi pentru verificarea respectării legalităţii de către operatorii taxi. În total, au fost constatate 75 de abateri de la legislaţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de peste 35.000 de lei. Restul sancţiunilor aplicate au fost pentru apelare la mila publicului, solicitarea fără drept a 'taxei de parcare' şi acte de comerţ ambulant neautorizat", informează Poliţia Locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.