Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul catalogat drept 'laş' de Trump, după ce nu a intervenit în atacul armat de la Parkland, a fost arestat pentru neglijenţă şi sperjur

www.foxnews.com
atac armat SUA bibliotecă

Un poliţist catalogat de către Donald Trump drept ”laş”, din cauză că nu a intervenit într-un atac armat soldat cu 17 morţi într-un liceu la Parkland, în Florida, în februarie 2018, a fost arestat marţi şi inculpat de neglijenţă şi sperjur, relatează news.ro.

Scot Peterson, în vârstă de 56 de ani, era însărcinat cu securitatea Liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, la nord de Miami, atunci când un fost elev, Nikolas Cruz, a deschis focul cu o puşcă semiautomată, la 14 februarie 2018, şi a omorât 14 elevi şi trei cadre.

Poliţistul a fost inculpat de neglijenţă şi sperjur - după 15 luni de anchetă -, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului însărcinat cu aplicarea legislaţiei în Florida (FDLE). Informații despre Reclamele Twitter și confidențialitate

Citește și: PSD-istul care a anticipat prăbușirea lui Liviu Dragnea! A anunțat că va intra în închisoare

La o lună după această dramă, o înregistrare video de aproape o jumătate de oră a fost făcută publică, în care agentul, cu peste 30 de ani de experienţă, apare vorbind la staţia de radio, deplasându-se într-un vehicul şiluând poziţie în exteriorul unei clădiri din care fugeau elevi, fără să încerce să intre în imobil.

Scot Peterson ”nu a făcut absolut nimic pentru a reduce” bianţul atacului, l-a acuzat comisarul FDLE Rick Swearingen.

”El nu poate să aibă vreo scuză cu privire la lipsa sa totală de acţiune şi nu există vreo întrebare cu privire la faptul că această inacţiune a costat vieţi”, a acuzat el.

Citește și: Fraţii ‘Dedeman’ cuceresc ţara! O nouă mega-lovitură

Potrivit concluziilor anchetei, poliţistul a refuzat să stabilească originea tirurilor, s-a protejat în timp ce victime erau ucise şi le-a recomandat altor membri ai forţelor de ordine veniţi la faţa locului să stea la 150 de metri distanţă de scena carnagiului.

La acea vreme şerif adjunct al comitatului Broward, în care se află Parkland, poliţistul a fost suspendat fără remuneraţie, după care a demisionat.

Citește și: Viorica Dăncilă îl bagă în corzi pe Klaus Iohannis! Ultimă oră

El s-a declarat ”bântuit” de dramă şi s-a apărat, prin intermdiul avocaţilor săi, afirmând că a urmat procedura.

”Ei sunt antrenaţi, el nu a reacţionat convenabil sub presiune sau este un laş”, reacţiona preşedintele Statelor Unite la puţin timp după masacru.

Citește și: Mesaj cutremurător pentru Carmen Dan! Scrisoarea sfâșietoare apărută după uciderea polițistului din Timiș

Fred Guttenberg, care şi-a piedut fiica la vârsta de 14 ani în această dramă, a reacţionat pe Twitter faţă de noua arestare.

”Nu fac alt comentariu decât să arzi în iad”, a scris el, adersându-i-se poliţistului. ”Le-ai fi putut salva pe unele dintre cele 17 (victime). Mi-ai fi putut salva fiica”, a adăugat el.

Noul şerif al comitatului Broward, Gregory Tony, a apreciat, la rândul său, că ”nu e niciodată prea trziu să dai socoteală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.