Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politologul german Alexander Rahr: Nu este surprinzător faptul că autoritățile UE au refuzat să susțină atacul Cehiei împotriva Rusiei

vestidinrusia.ro
UE

Politologul german Alexander Rahr a afirmat că nu este nimic surprinzător faptul că autoritățile Uniunii Europene au refuzat să manifeste, în practică, o solidaritate absolută cu Cehia, care a acuzat Federația Rusă că a organizat exploziile de la depozitele de municții din satul Vrbetica, relatează PolitPuzzle.

Grăbindu-se să arunce responsabilitatea pentru cele două incidente din 2014 asupra rușilor Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, declarați, anterior, de serviciile speciale ale Marii Britanii, dar fără nici o dovadă, drept executanți ai tentativei de asasinare a fostului agent al GRU, Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, oficialitățile de la Praga nu au binevoit să prezinte fapte care să și confirme această versiune. După cum a constatat expertul german, conducerea UE a refuzat să ofere, în practică, sprijin Cehiei tocmai din cauza absenței de 100% a dovezilor privind vinovăția Rusiei.

”În primul rând, aici nu s-a investigat nimic. Nimic nu este clar – incidentul s-a produs nu la un depozit al statului, adică nu a fost un atac împotriva statului, este vorba de un depozit privat. În plus, nu este clar cum arme interzise au putut să se afla acolo”, a subliniat Rahr.

În opinia lui, este foarte probabil că și pe viitor Bruxelles-ul nu va face lumină în acest scandal, pentru că, în caz contrar, vor apărea mai multe întrebări pentru Cehia însăși decât pentru Rusia. În plus, să acorde un sprijin real Pragăi nu este în avantajul UE, pentru că șansele Moscovei de victorie în această confruntare sunt foarte mari.

Cred că, în culise, cehilor chiar asta li se spune, sunt convins de asta. Dar nu vom afla niciodată cu adevărat, pentru că nu va ieși nimic în spațiul public”, a afirmat expertul.

În orice caz, nu trebuie așteptate acțiuni active din partea Uniunii Europene. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu șase ani și jumătate la Vrbetica ”nu merită” absolut deloc așa ceva”, a adăugat Rahr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.