Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia îl face praf pe șeful Consiliului European, fost premier la Varșovia: Donald Tusk își acuză conaționalii de legături cu Rusia

Inquam Photos / Octav Ganea
Donald Tusk cotroceni

Premierul polonez Beata Szydlo a vorbit luni despre ceea ce a numit 'atacul împotriva Poloniei' lansat de predecesorul ei în fruntea guvernului şi în prezent preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, după ce acesta din urmă a sugerat că ar exista o legătură între strategia politică a actualului guvern polonez şi cea a Kremlinului, relatează agenţia EFE.

'Ca preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk nu a făcut nimic pentru Polonia. Iar acum el se foloseşte de această poziţie pentru a ataca guvernul polonez, pentru a ataca Polonia', a scris Beata Szydlo pe Twitter, scrie agerpres.ro.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Reacţie ei vine după un alt mesaj postat de Tusk în ziua anterioară pe aceeaşi reţea de socializare: ''Alarmă! O dispută vehementă cu Ucraina, izolare în Uniunea Europeană, îndepărtare de statul de drept şi de independenţa justiţiei, atacuri asupra sectorului neguvernamental şi presei - strategie a PiS sau plan al Kremlinului ?'', a scris Tusk duminică pe Twitter.

Invocarea unei presupuse legături între partidul conservator polonez Lege şi Justiţie (PiS) şi Rusia lui Vladimir Putin a stârnit critici vehemente în Polonia, mai ales că relaţiile ei cu Rusia, oricum complicate din motive ce se înrădăcinează în istorie, s-au degradat şi mai mult după ce naţionaliştii formaţiunii PiS au preluat puterea la Varşovia.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

Criticilor la adresa lui Tusk s-a alăturat şi Krzysztof Lapinski, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei poloneze, care a cerut Consiliului European să-şi 'disciplineze preşedintele' care 'şi-a depăşit atribuţiile poziţionându-se clar alături de opoziţia poloneză'. 'Uneori Tusk se comportă ca atunci când era preşedinte al Platformei Civice', din care a făcut parte înainte ca această formaţiune să piardă alegerile legislative şi prezidenţiale din anul 2014, ambele câştigate de conservatorii din PiS.

O reacţie similară a avut şi ministrul polonez de interne, Mariusz Blaszczak, care a calificat drept 'reprobabilă' postarea lui Tusk, căruia i-a transmis că în calitate de preşedinte al Consiliului European, trebuie să se plaseze 'deasupra disputelor politice din orice ţară şi să nu se amestece în chestiunile de politică internă poloneză'.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.