Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia, pusă la colţ în Comisia Europeană. 'Democraţia se erodează, este ameninţat statul de drept'

AGERPRES
Frans Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, consideră că partenerii UE trebuie să ia măsuri clare împotriva "erodării democraţiei" în Polonia, întrucât există o "ameninţare fundamentală la adresa statului de drept" în această ţară, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

"Statele membre ar trebui să vorbească clar pentru ca guvernul polonez să audă critici şi de la alţii, nu doar de la mine", a afirmat Timmermans într-un interviu ce va apărea joi în săptămânalul german Die Zeit.

Imagini ŞOCANTE cu prăbuşirea unui avion pe o şosea din SUA - FOTO/VIDEO

El s-a arătat încrezător că la reuniunea din mai a miniştrilor de externe din UE se va putea aborda problema situaţiei din Polonia.

Comisia investighează Polonia premierului Beata Szydlo, reprezentând partidul naţionalist şi conservator Lege şi Justiţie (PiS), pentru atacarea valorilor fundamentale ale UE şi ale statului de drept prin diverse reforme juridice, inclusiv cea a Curţii Constituţionale.

"Dacă justiţia încetează să mai fie independentă şi trebuie să urmeze directivele guvernamentale, atunci nu numai că au o problemă cu drepturile omului, dar şi cu piaţa unică europeană", a declarat Timmermans.

Comisia a deschis o procedură pentru a proteja statul de drept în Polonia, a mai spus oficialitatea europeană, care a criticat în interviu faptul că celelalte state membre ale UE nu au vorbit despre toate aceste lucruri.

Donald Trump se ia la trântă cu istoria Americii. Ultimele sale declaraţii provoacă controverse

Investigaţia iniţiată de Comisia Europeană se poate încheia cu retragerea dreptului de vot pentru Polonia în cadrul Consiliului European, cu toate că pentru aceasta ar fi nevoie de consensul celorlalte state membre, ceea ce este puţin probabil, întrucât este de aşteptat ca ţări ca Ungaria să-şi exercite dreptul de veto, notează agenţia de presă citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.