Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din Grecia continuă lupta împotriva marelui incendiu forestier din nord-vestul Atenei

theguardian.com
grecia incendiu

Pompierii au continuat miercuri, pentru a treia zi consecutiv, lupta împotriva marelui incendiu forestier, scăpat de sub control, dintr-o zonă muntoasă situată la nord-vest de Atena unde au ars aproximativ 8.000 de hectare de pădure, relatează EFE.

Potrivit surselor corpului de pompieri, situaţia se prezenta miercuri ceva mai bine, dar flăcările încă nu erau controlate, scrie Agerpres.ro.

În prezent nu mai există un front mare, ci mai multe focare mici dispersate în această zonă muntoasă cu acces dificil din cauza densităţii vegetaţiei şi lipsei drumurilor care îngreunează accesul pe cale terestră.

Potrivit pompierilor, la operaţiunile de stingere a flăcărilor participă în total 370 de efective, ajutate de 130 mijloace terestre şi 11 aeriene.

Luni a fost ordonată evacuarea a şapte localităţi, iar marţi a încă cinci, dar în prezent flăcările nu mai ameninţă casele.

Conform estimărilor Protecţiei Civile, acest incendiu şi un al doilea izbucnit luni la sud-est de Atena au ars aproximativ 8.000 de hectare de vegetaţie.

În ultimele săptămâni, Grecia s-a confruntat cu o serie de incendii fără precedent, dintre care unele nu sunt complet stinse şi se pot reactiva.

Catastrofa s-a soldat până acum cu moartea a două persoane, 100.000 de hectare de pădure şi terenuri de cultură arse şi sute de case distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.