Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii militari din Bihor au efectuat 19 intervenții de înlăturare a arborilor doborâţi de furtună, în trei ore

copac cazut furtuna

Pompierii militari bihoreni au efectuat joi, în interval de trei ore, 19 intervenţii în sprijinul comunităţilor afectate de furtuna ce s-a abătut asupra municipiului Oradea, dar şi în alte zone din judeţ, potrivit agerpres.ro.

Potrivit comunicatului ISU Bihor, între orele 12.30 - 15.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au desfăşurat 19 misiuni în localităţile Oradea, Băile Felix şi Salonta pentru îndepărtarea crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme, trotuare şi fire de electricitate.

Astfel, pompierii Detaşamentului Salonta au acţionat în localitate, pentru degajarea a doi copaci prăbuşiţi peste o maşină, respectiv pe fire de electricitate, iar echipajele Gărzii 1 Mai au acţionat pe strada Primăverii din Băile Felix, pentru îndepărtarea a doi plopi căzuţi peste un gard şi trotuar.

Echipajele Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea au acţionat în municipiul Oradea, pentru degajarea unor crengi de mari dimensiuni şi a unor copaci doborâţi de vântul puternic peste trei autoturisme (pe străzile Doinei, Alexandru Vaida Voievod şi Dimitrie Cantemir), pe trotuare, carosabil şi fire electrice (pe străzile Calea Aradului, Şirul Canonicilor, Piaţa Bucureşti, Onisifor Ghibu, Nicolae Iorga, Aluminei, Crinului, Bistriţei, Menumorut şi Muzicii). În două din cele patru autoturisme peste care s-au prăbuşit arbori se aflau persoane, dar acestea nu au fost rănite.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri militari fiind pregătite să intervină operativ în sprijinul cetăţenilor.

Având în vedere faptul că judeţul Bihor se află în continuare, sub incidenţa Codului Portocaliu meteorologic, până vineri, 6 august, la ora 06.00, ISU Bihor a făcut apel la cetăţeni să evite deplasările, iar dacă este imperios necesar să circule, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, mai menţionează comunicatul ISU, pentru limitarea posibilelor pagube provocate de vântul puternic, este important ca parcarea autovehiculelor să se realizeze în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.