Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierul din Botoșani care a dus pe 1 Decembrie drapelul României în Antarctica s-a întors acasă

http://www.centenarsalaj.ro/
drapel, tricolor, steag centenar Marea Unire

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani care a dus pe 1 Decembrie drapelul României inscripționat cu ”România 100”, în Antarctica, la ultramaratorul The Last Desert, a ajuns acasă, după ce s-a clasat pe locul al doilea la unul dintre cele mai grele maratoane din lume, potrivit Mediafax.

El a alergat în scop unamitar și a fost așteptat acasă de autorități, colegi și prieteni.

Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani care a dus drapelul României, în Antarctica, la una dintre cele mai grele competiții din lume - ultramaratorul The Last Desert - a ajuns acasă vineri, fiind așteptat de autorități, colegi și prieteni.

Plutonierul major Iulian Rotariu este singurul român care a urcat pe podium la o astfel de competiţie extremă, reușind să obțină locul al doilea.

„Subofiţerul a alergat circa 250 de kilometri în ținutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios și zăpada până la brâu, cu zâmbetul pe buze, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoşani. Reuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă și echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecționate de branduri de profil. În Anul Centenarului Marii Uniri, chiar de Ziua Națională a României, plutonierul major Iulian Rotariu a purtat cu cinste, onoare și demnitate drapelul țării în Antarctica”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.

Citește și: ALERTĂ METEO de la ANM: Meteorologii anunță Cod galben de FENOMENE PERICULOASE

Antarctica The Last Desert este o competiție internațională care a avut loc în perioada 23 noiembrie - 3 decembrie și a presupus parcurgerea în șapte zile a 250 de kilometri, competiția făcând parte din seria 4 Desert, cele mai grele competiții din lume.

Pompierul Iulian Rotariu este primul român care a participat la ultramaratoane în deșert, alergând în scop nobil, pentru a-i ajuta pe copiii cu autism din Botoșani și a reușit să se claseze pe primele locuri la categoria sa de vârstă la ultramaratoanele la care a patricipat, fie că este vorba de “Gobi March” din China, ”Atacama Crossing” din Chile sau ”Sahara Race” sau ”Roving Race” Patagonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.