Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, despre redevențe: Ar fi fost o iresponsabilitate să fi discutat în an electoral

ponta_pupitru_guvern

Premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, că noul proiect privind redevențele va intra în dezbatere publică la începutul anului viitor și a afirmat că ar fi fost "o dovadă de iresponsabilitate" ca proiectul să fi fost lansat în timpul anului electoral.

"Noul proiect( referitor la redevențe — n.r) intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru ca este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorității. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Ați văzut circul făcut la reducerea CAS (mai întâi moțiune împotriva guvernului pentru a adopta măsura, apoi moțiune pentru că am adoptat-o! Din partea acelorași oameni, doar pentru ca era an electoral). Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral", a postat prim ministrul, pe contul său de facebook.
Ponta a mai precizat că există, începând din acest an, o soluție pentru ca statul să încaseze mai mult de la companiile mari, respectiv "taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu — care înseamnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat".
"Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta și a adus deja mulți bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi și care rămâne în vigoare și anul viitor!", a explicat Ponta.
Premierul a adăugat că, în noul proiect ce va fi trimis Parlamentului, se susține "o idee pe care a promovat-o și Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidențial)", respectiv "transferul către autoritățile locale a unei părți din redevențele încasate, pentru ca și comunitățile locale să beneficieze de fonduri suplimentare".
"Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an și pe care o includem în noul proiect", a promis prim-ministrul.
Șeful Guvernului a susținut totodată că, în 2015, pot fi aplicate "rațional și inteligent măsuri pe care românii le așteaptă, care sa fie și corecte față de cetățeni, dar și utile pentru întărirea statului român!".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.