Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, dezvăluiri explozive despre relaţia sa cu serviciile. Ce înţelegeri ar fi făcut Dragnea cu 'Sistemul'/ INTERVIU VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ponta pro romania

Acuzat des în ultima perioadă că ar face jocurile "Sistemului", Victor Ponta răspunde într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO care a fost relaţia sa cu serviciile de informaţii. În acelaşi timp, fostul premier susţine că Liviu Dragnea a făcut o serie de înţelegeri cu "Sistemul", la care el a fost de faţă, pentru a scăpa de dosarele penale.

Citește și: Ponta aruncă pisica moartă în ograda lui Dragnea: Cum s-a înţeles liderul PSD cu Ghiţă pentru RTV - INTERVIU

Fragment din interviul care va fi publicat integral în cursul zilei de azi:

Reporter: - De ce aţi plecat în felul acela în 2015? Domnul Dragnea se declara dezamăgit că aţi demisionat pe Facebook.

Victor Ponta: - Am plecat că aşa m-am înţeles cu el. El ştia dinainte. Pe Facebook am pus hârtia pe care le-am trimis-o membrilor, dar el ştia foarte bine. Vă minte tot timpul. Dragnea dacă spune că e dezamăgit înseamnă că era foarte fericit că mi-am dat demisia. De când în 2014 am anunţat că dacă ajung preşedinte îl pun pe Călin Popescu Tăriceanu prim-ministru, de atunci lucra cu Sebi Ghiţă să preia partidul. Liviu şi-a dorit întotdeauna să aibă el toată puterea. Uite că acum o are şi o foloseşte prost.

Reporter: - Adică aţi fost trădat şi de Sebi Ghiţă?

Victor Ponta: - Nu, nu am avut nicio înţelegere cu Sebi Ghiţă pe partea politică.

Reporter: - Eraţi prieteni...

Victor Ponta: - Şi acum suntem. Nu ne mai vedem din motive obiective.

Reporter: - Aţi mai discutat cu el?

Victor Ponta: - Nu am mai avut ocazia. Nu locuim în acelaşi loc şi o perioadă lungă am avut şi interdicţie.

Dar, revenind, Liviu Dragnea are toată puterea şi o foloseşte prost. Iar toate celelalte poveşti cu lupta cu sistemul... nu a fost nimeni mai prieten cu sistemul şi mai dornic de înţelegeri cu sistemul decât Liviu Dragnea, doar că sistemul l-a păcălit. De două ori am fost eu de faţă.

Reporter: - Adică?

Victor Ponta: - Adică a bătut palma că el face ce zice sistemul şi va fi bine.

Reporter: - Care au fost cele două înţelegeri?

Victor Ponta: - Dosarul 1 şi dosarul 2. Că nu i se va întâmpla absolut nimic şi că poate să stea liniştit. El în continuare încearcă să-şi negocieze lui ceva. Ceea ce nu e în regulă. Ori vrei să schimbi un sistem pentru că e rău, ori vrei să-ţi negociezi ceva pentru tine. Şi PSD-ul îl negociază tot pentru el. Mi-aţi pus-o mie pe Kovesi în braţe, dar în 2016 când era numită Kovesi era guvernul susţinut de el. Prima noastră ceartă în 2016 a fost când i-am spus că trebuie să facem moţiune de cenzură contra Guvernului Cioloş şi ţineţi minte cât a fost de iritat. Nu avea voie.

Vezi şi: Ponta vorbeşte despre Dragnea şi Tel Drum: 'Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct'/ INTERVIU VIDEO

Reporter: - Dar de ce vorbiţi aşa parcă din interior când vorbiţi de sistem?

Victor Ponta: - Pentru că m-a deranjat de fiecare dată când Liviu Dragnea s-a apucat să spună aşa... inclusiv cu Soros a zis că m-am înţeles ca să-l atac pe el.

Reporter: - Dar de unde ştiţi dumneavostră ce a discutat Liviu Dragnea cu sistemul?

Victor Ponta: - Din prezenţa mea fizică a mea acolo. Eram de faţă?

Reporter: - Şi de care parte eraţi, de partea sistemului sau a lui Dragnea?

Victor Ponta: - Eram prim-ministru. Vreau să vă spun un lucru. Să nu-l întrebaţi pe Tudose asta că-l puneţi într-o situaţie dificilă. Nu ai cum să fii prim-ministru şi să nu ai relaţii zilnice cu servicii, cu informaţii. Eu cred că Tudose e mai prieten decât mine cu serviciile.

Reporter: - Şi dumneavostră cât de prieten sunteţi? Dincolo de răspunsurile din conferinţă. Aţi văzut, vă acuză lumea... A venit Dana Grecu pe hol la Parlament şi v-a spus "Domnu' Ponta, sunteţi securist!"

Victor Ponta: - Exact ca ea sunt de securist, dar acum mi-am dat seama că ea e mai securistă decât mine, pentru că crede mai mult decât mine în scenarii. Eu nu mai cred în scenarii.

Cât am fost prim-ministru m-au ajutat informaţiile lor (ale serviciilor - n.r.). Dacă vă închipuiţi că mă duceam eu la Maior şi la Coldea să-mi fac mie însumi dosar sau mamei mele sau surorii mele înseamnă că mă bănuiţi de masochism şi n-am aşa ceva.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.