Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta la ICCJ, către un student care s-a ridicat pentru a-i face loc: 'Nu ai vrea să-mi iei locul'

ponta

Fostul premier Victor Ponta a intrat în sala de la Înaltă Curte de Casație și Justiție unde se judecă dosarul "Turceni-Rovinari", a mers în ultimul rând și s-a așezat, spunându-i unui student care s-a ridicat pentru a-i face loc: "Nu ai vrea să-mi iei locul", informează News.ro.

În sala de judecată venise un grup de studenți de la Drept, care voiau să vadă cum se judecă un dosar de mare corupție la Curtea Supremă.
*
Ședința de judecată de la Înaltă Curte de Casație și Justiție în dosarul "Turceni-Rovinari" a început marți la prânz, în sală fiind prezenți Laurențiu Ciurel, Victor Ponta și Dan Șova.
La termenul de marți este audiat Laurențiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari.
În 18 martie, la primul termen de judecată în fond, Victor Ponta, Dan Sova și Laurențiu Ciurel au arătat că nu recunosc faptele de care sunt acuzați în dosarul "Turceni-Rovinari" și vor să dea declarații în față instanței, precizând că nu vor să fie judecăți prin procedura simplificată, care presupune și reducerea cu o treime a pedepselor.
Tot atunci, instanță a pus în vedere inculpaților că până la termenul din 5 aprilie să depună în scris cererile și să nominalizeze persoanele pe care le propun că martori, stabilind că primul audiat să fie Laurențiu Ciurel.
În dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurențiu Dan Ciurel și Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).
Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.
Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioadă octombrie 2007-decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obținut de la Societatea Civilă de Avocați "Șova și Asociații" 181.439,98 de lei, pentru activități care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.