Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, pus la zid: A amânat înființarea de recuperare a prejudiciilor pentru că e direct vizat

pumn iresponsabil

Înființarea pentru recuperarea prejudiciilor din actele de corupție trenează și nici un există vreun semn clar că s-ar face ceva.

Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, deputatul PNL Valeria Schelean, a venit în sprijinul CSM, criticând Guvernul și Primul-Ministru pentru că până acum nu s-a înființat agenția care trebuia să recupereze prejudiciile generate de fapte de corupție. Valeria Schelean a arătat că au trecut mai bine de 6 luni de când membrii ai Guvernului vorbeau despre înființarea acestei noi instituții.

Vezi și: EXCLUSIV Guvernarea sparge PNL în 5 fronturi

“CSM are dreptate să ceară urgentarea procedurilor. Au trecut mai bine de șase luni de zile de când Prim-Ministrul Victor Ponta și Ministrul Justiției Robert Cazanciuc vorbeau despre înființarea unei agenții care să recupereze prejudiciile generate de fapte de corupție. În tot acest răsptimp, nici Prim-Ministrul, nici Ministrul Justiției, nu au spus un cuvânt despre stadiul înființării acestei agenții. A început o nouă sesiune parlamentară și în continuare nu știm care este soarta acestei agenții și nu știm nimic nici despre evoluția gradului de recuperare a prejudiciilor generate de corupție”, a afirmat Valeria Schelean.

Vezi și: EXCLUSIV DOVADA că Emil Boc joacă cu PNL/ DOCUMENT

Deputatul PNL a lansat și un atac la adresa lui Victor Ponta, argumentând că un posibil motiv pentru blocarea Agenției ar putea fi chiar problemele penale ale Premierului.

“Dacă nu știm nimic cert în legătură cu agenția pentru recuperarea prejudiciilor, știm însă sigur că Victor Ponta are probleme penale ce țin chiar de corupție și nu pot să nu mă întreb dacă un posibil motiv pentru care s-a tras de timp și s-a amânat înființarea agenției nu este reprezentat chiar de aceste probleme penale ale Premierului. În acest caz, nu pot decât să constat și complicitatea Ministrului Justiției, dl Cazanciuc în tărăgănarea acestei chestiuni”, a mai declarat Schelean.

Valeria Schelean a amintit și faptul că termenul înaintat în luna mai de către Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la o emisiune televizată, anume data de 1 iulie pentru începerea funcționării acestei instituții a fost depășit cu aproape două luni de zile.

“Termenele anunțate de Guvern au fost folosite doar pentru minciună și manipulare. Spre exemplu, la mijlocul lunii mai, Eugen Teodorovici spunea că agenția urma să înceapă să funcționeze de la 1 iulie. Ne aflăm în data de 3 septembrie și nu a fost mișcat un deget pentru înființarea instituției”, a mai explicat Valeria Schelean.

Vezi și: EXCLUSIV Mutare decisivă a lui Traian Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.