Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: Senatorii nu sunt angajaţii unui procuror DNA

senatul_romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a atras atenţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, că senatorii 'nu sunt angajaţii unui procuror de la DNA', iar ministrul a spus că va discuta cu procurorul general pe această temă.

'De fiecare dată reţinerea a fost că dacă vorbeşte ministrul Justiţiei înseamnă că vorbeşte primul ministru, înseamnă că guvernul vrea să controleze justiţia, lucru pe care nu mi-l doresc. Există situaţii în care chiar eu i-am spus domnului ministru Cazanciuc, când a fost chestia aia cu un procuror de la DNA care s-a dus să îi ancheteze pe senatori cum au votat, i-am spus eu, guvernul, voi, miniştrii, nu vă adresaţi Parlamentului direct. Eu când răspund la o interpelare trimit sub semnătura mea către preşedinţii camerelor, preşedintele ţării dacă se adresează Parlamentului o face sub semnătură, nu pune un consilier sau un portar, vezi că e o încălcare gravă a unei reguli de procedură care de fapt înseamnă respect între instituţii. Mi-a zis că o să vorbească cu procurorul general, că o să le spună că aici e vorba de respect, senatorii nu sunt angajaţii unui procuror de la DNA cum evident nici procurorii nu sunt angajaţii Senatului, tocmai asta înseamnă respectul între instituţii', a spus Ponta duminică la Antena 3.

Referindu-se la cazul senatorului Dan Şova, premierul a adăugat că nu înţelege de ce procurorul de caz nu îl trimite în judecată, ci vrea să îl aresteze.

'Evident că mă întreb şi eu ca orice om mai ales că am văzut o cerere a domnului Şova la Curtea supremă să fie trimis în judecată. Omul a zis, trimiteţi-mă în judecată şi procurorul a zis nu vreau să te trimit în judecată, eu vreau să te arestez. Nu înţeleg chestia asta. Mă enervează în continuare persistenţa cu care propaganda îi prosteşte pe oameni, că s-a împiedicat justiţia în cazul lui Şova sau în cazul nu ştiu care. Nu s-a împiedicat, că toţi parlamentarii pot fi trimişi în judecată fără să ceară aprobarea Parlamentului', a menţionat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.