Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Băsescu încearcă să profite de conflictul salariului minim

Viața este grea pentru politicienii care nu mai pot domina scena politică. Dar conflictul între Guvern și sindicate, combinat cu liniștea mediatică de sărbători, le oferă o mică șansă de a mai sta încă 15 minute în prim-plan.

Fostul premier Victor Ponta a prezentat pe Facebook șase argumente în favoarea creșterii salariului minim. Acestea sunt:

1. Nu are impact bugetar negativ (deja la bugetari au crescut salariile peste 1050 lei; şi, oricum, când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să creşti salariul minim cu 150 lei!);

2. Ajută Bugetul de asigurări sociale prin încasări suplimentare stabile;

3. Nu afectează mediul economic (deja nimeni nu mai angajează în mod real cu mai puţin de 1200 lei brut, cu excepţia sezonierilor - de unde rezultă că data de 1 mai oricum e o prostie);

4. Combate munca „gri” (salariul minim pe contract şi diferenţa „la negru”) şi concurenţa neloială faţă de cei oneşti şi care plătesc toate taxele;

5. Nu afectează competitivitatea forţei de muncă în comparaţie cu restul ţărilor din UE, pentru că rămâne cel mai mic salariu minim la nivel european;

6. Stimulează munca „la alb” fiscalizată şi consumul (oamenii cu salariul minim îl cheltuie pentru nevoi imediate, nu îl ţin în bănci şi nici nu îşi cumpără maşini şi yachturi scumpe!).

El l-a criticat indirect pe Dacian Cioloș spunând următoarele: „Când nu ai habar despre economie şi viaţa reală spui că „faci un studiu"!!! Sau mai bine îi asculţi pe cei ce ştiu!”

Cu doar câteva minute înainte și Traian Băsescu a postat un mesaj în care spunea că cea mai bună soluție ar fi „suspendarea prin OUG a aplicării prevederilor legale care scad TVA-ul de la 24 la 20 la sută şi a acelora care introduc pensiile speciale şi salarii crescute în sectorul bugetar începând cu 01.01.2016”.

Nici unul din cei doi nu are o influență reală asupra rezultatului discuțiilor între sindicate și guvern. Dar această mini-criză le oferă un prilej bine-venit de a ieși în față.

Citiți și: Salariu minim, subiect de dispută. Sindicatele amenință cu mișcări de stradă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.