Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, soluție miraculoasă pentru a interzice exportul de masă lemnoasă brută

padure lemne defrisari

Premierul Ponta poate interzice exportul de masă lemnoasă brută prin lege adoptată în Parlament, nu prin OUG, un proiect în acest sens fiind depus încă din luna decembrie 2014 (proiectul poate fi găsit AICI).

Citește și: Exportul de masă lemnoasă va fi INTERZIS. Ponta, ameninţări pentru ministrul Justiţiei

”Propunerea legislativă privind protejarea pădurilor din România” îi aparține liderului Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, dar a fost respinsă la Senat cu o majoritate covârșitoare, deși prevede exact interzicerea totală a exportului de masă lemnoasă brută, precum și pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 10 ani pentru încălcarea interdicției. Camera decizională este însă Camera Deputaților, așa încât premierul poate folosi majoritatea parlamentară pentru a trece acest proiect de lege și a sista exportul de masă lemnoasă brută, dorință pe care și-a exprimat-o astăzi în ședința de Guvern.

Liderul PRU Bogdan Diaconu i-a acuzat ieri pe cei 92 de senatori care au votat pentru respingerea legii privind protejarea pădurilor din România că au constituit ”o super majoritate împotriva poporului român”, afirmând că ”Partidul România Unită va pune capăt acestui Parlament al trădării naționale care este de acord ca firmele străine să exporte pădurile României și să ne distrugă viitorul”. Dar, pentru că Ponta vrea să găsească o soluție din cauza scandalului cu firma austriacă Schweighofer, proiectul de lege inițiat de Bogdan Diaconu ar putea fi soluția salvatoare! Contactat de știripesurse.ro, liderul PRU a declarat că nu îl interesează motivele pentru care Ponta ar susține adoptarea legii și nici dacă se fac amendamente pe ea, singurul scop al acesteia fiind salvarea pădurilor României. ”Legea mea înseamnă stoparea defrișărilor, Parlamentul ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să o susțină. Nu e o lege de partid, ci o lege pentru interesul național. Sper ca premierul să înțeleagă că pădurile României sunt mai importante decât orice alte considerente politice și să susțină adoptarea legii în Camera Deputaților”, a spus deputatul Bogdan Diaconu pentru știripesurse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.