Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche va furniza, începând din 2023, motoare electrice echipei americane Andretti, angajată în Campionatul Mondial de Formula E

forbes.com
formula e

Constructorul german de automobile Porsche a anunţat că va furniza, începând din 2023, motoare echipei americane Andretti, angajată în Campionatul Mondial de Formula E (electrică), informează AFP, citat de Agerpres.

Porsche aliniază în prezent două maşini în acest campionat, la fel ca şi Andretti, ale cărei motoare actuale sunt furnizate de BMW, un alt constructor german, care s-a retras din Formula E în acest an.

"Este important pentru noi să susţinem echipe cliente care arată aceeaşi pasiune şi profesionalism pentru Formula E ca şi noi", a declarat Thomas Laudenbach, vicepreşedintele Porsche Motorsport.

Campionatul Mondial de Formula E, aflat la cel de-al optulea său sezon, se va desfăşura începând de anul viitor cu noile monoposturi "Gen3".

Grupul Volkswagen s-a declarat favorabil, luna trecută, viitoarei sosiri a filialelor sale Porsche şi Audi în Formula 1, cu condiţia ca acest campionat să evolueze către o formulă mai ecologică.

La rândul său, Andretti Autosport, condusă de Michael Andretti, fiul lui Mario Andretti - campion mondial de Formula 1 în 1978 - intenţionează să se angajeze în Formula 1 în anii viitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.