Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portbagajul BMW-ului lui Blaga

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Ca mai toți liderii politici vechi din România, Blaga are și el ceva în ”portbagaj”. Niscaiva ”scheleți”, ar zice unii rătăcioși.

Luni de dimineață, toată presa se întreba de când DNA anchetează accidente ușoare de mașină. Pasămite, Blaga era chemat la direcția de anticorupție să dea cu subsemnatul despre BMW ul proprietate personală, condus și lovit, acum câteva săptămâni, de prietenul său, chestorul Liviu Popa de la IJP Bihor.

Ei, bine, nu, dosarul pornit se pare că nu are legătură cu BMW-ul lui Blaga, dar are legătură cu afaceri dubioase de corupție la Bihor, cu Popa, IJP și Blaga.

Numele lui Blaga a mai apărut și în afacerea EADS, asupra căreia s-a așternut de ceva timp o tăcere mormântală. Ca să nu mai vorbim de dubioasele contracte cu statul, în diferite guvernări, ale ginerelui liderului PNL, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Blaga este unul dintre foarte puținii lideri la vârf ai fostului PDL care încă n-a fost pus sub acuzare pentru nicio faptă, deși a deținut înalte demnități în guvern pentru perioade îndelungate și a condus frâiele partidului în mai multe campanii electorale.

În ultima vreme, Vasile Blaga a fost destul de vocal (chiar dacă uneori doar ”pe surse”) cu privire la soarta unor tehnocrați din guvernul Cioloș. Blaga e un om de partid și, în general, a cultivat formulele politice în toate abordările sale.

Și cu prilejul discuției despre acordarea de locuri eligibile unor miniștri tehnocrați pe listele PNL, Blaga s-a dovedit un opozant acerb. El știa exact că nu e vorba doar de locuri eligibile în Parlament, ci și de posibilitatea ca oamenii respectivi să fie renominalizați, după alegeri, din parte PNL, pe aceleași portofolii ministeriale deținute până acum în guvernul Cioloș.

Se pare, de altfel, că strategia nu era una necunoscută lui Iohannis și Cioloș. De altfel, după frământările din partid și sondajele făcute pentru a demonstra lipsa de popularitate a tehnocraților și inutilitatea lor, Iohannis a intervenit într-o declarație publică și a declarat că, deși își dorește un guvern politic după alegeri, se așteaptă ca anumite figuri noi din acest cabinet să fie promovate de partidele mari (aluzie la PNL, desigur).

Ciudată coincidență...Cum presa a remarcat prea puțin disputa subterană între Blaga (ca exponent al unui curent în partid) și Iohannis pe tema înregimentării tehnocraților, sigur că chemarea de azi la DNA a lui Blaga n-a avut niciun fel de conotație politică. Dar oare chiar nu are?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.