Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil referendum în Elveția, pentru interzicerea vălului islamic

www.jihadwatch.org
femei islam

Guvernul Elveției a respins miercuri propunerea legislativă care le interzicea femeilor musulmane să își acopere fața cu vălul islamic, lucru care cel mai probabil va duce la organizarea unui referendum pe această temă, relatează Reuters.

Interdicția a fost aprobată în mai multe țări europene, susținută de organizații de activiști anti-musulmani.

Cabinetul elvețian consideră că fiecare canton ar trebui să ia propria decizie în ceea ce privește interdicția. Cel mai probabil, problema va ajunge să fie supusă unui vot democratic la nivel național, având în vedere că activiștii anti-musulmani au strâns anul trecut un număr mare de susținători.

Măsuri împotriva purtării vălului islamic au fost luate în mai multe țări europene, cum ar fi Belgia, Franța, Danemarca și Spania. Autoritățile din Olanda vor lua o decizie săptămâna aceasta.

Guvernul elvețian a sugerat în schimb adoptarea unui set de legi care să le interzică oamenilor să își acopere fața când interacționează cu autoritățile și să pedepsească orice persoană care forțează femeile să poarte vălul islamic cu până la trei ani de închisoare.

„Guvernul este conștient că acoperirea fețelor poate cauza probleme. Propunerile noastre vizează măsuri mai specifice”, a declarat un reprezentant al cabinetului.

„Propunerea legislativă ar fi ignorat complet părerile diferite ale cantoanelor și le-ar fi luat posibilitatea de a decide singure cum vor să îi trateze pe arabii care își acoperă fața”, a adăugat acesta.

Cel mai probabil, problema va fi dezbătută printr-un referendum național, după ce activiștii anti-musulmani au strâns peste 100.000 de semnături anul trecut pe această problemă.

Acoperirea completă a fețelor musulmanilor este o problemă controversată la nivel european. Unii consideră că vălul islamic este un simbol al discriminării femeilor musulmane și ar trebui interzis prin lege.

„Acoperirea feței este un simbol al islamismului radical și nu are nicio legătură cu libertatea religioasă. Mai mult, este o formă de opresiune asupra femeilor”, a declarat Anian Liebrand, lider al activiștilor anti-musulmani.

„În Elveția, ne arătăm fețele atunci când vorbim unii cu alții”, a adăugat acesta.

Bianca Pavaluca, bianca.pavaluca@mediafax.ro

Keywords:ELVETIA, BURKA, LEGE
Domenii / servicii:Externe, Intelligence, Web General, General News
Subiecte de cod: Infractiuni, Lege si Justitie
Legi
Justitie si Drepturi
Politica
Referendum
Migrare
Chestiuni sociale
Grupuri minoritare

vezi legislatie
vezi monitorizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.