Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă MITĂ electorală: Iubitul unei candidate PNL oferă transport gratuit pentru votanți

vot_alegeri

După ce Guvernul a asigurat transport gratuit cu trenul pentru elevii și studenții care doresc să plece din centrele universitare pentru a vota, gestul este copiat și operatori privați de transport. Doar că aceștia riscă să intre în domeniul infracțiunilor electorale prevăzute în codul penal.

Vezi și: SIMULARE -Câte mandate vor obține PSD și PNL la alegerile parlamentare. Distribuția pe FIECARE județ

Compania Eurolines a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că acordă transport gratuit pentru elevii și studenții care vor să meargă în localitățile de domiciliu pentru a vota. „Voteaza la tine acasa! Eurolines ofera gratuit transportul pentru studenti si elevi, pe liniile principale, in limita locurilor disponibile, atat pentru tur cat si retur, in perioada 9-12 decembrie”, se arată în anunțul publicat, alături de orarul curselor.

În doar șase ore, compania a revenit pentru a anunța că locurile disponibile au fost epuizate, pentru că au existat „sute, mii de cereri”. Cei care doreau să călătorească gratuit prin oferta Eurolines nu erau obligații să dovedească faptul că sunt elevi sau studenți. „Este necesara verificarea unui act de identitate, pentru a vedea daca orasul catre care transportam un calator la vot este orasul de resedinta al persoanei respective”, explicau reprezentanții companiei într-un comentariu la anunțul inițial.

Eurolines este o companie deținută de omul de afaceri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț româno-germane. Înainte de campania electorală, acesta a purtat negocieri cu PNL pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare. Până la urmă, Anastasiu nu a mai candidat, însă pe listele PNL București pentru Senat se regăsește Hilde Brandl, iubita patronului Eurolines. (Detalii AICI!) Mai mult, Dragoș Anastasiu a putut fi văzut și pe scena PNL la mitingurile electorale din această campanie.

În conformitate cu prevederile art. 386 alin. 1 din Codul Penal, constituie infracţiunea de corupere a alegătorilor oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Deși Eurolines nu îndeamnă călătorii să voteze un anumit partid, conexiunile companiei cu un competitor electoral pot ridica suspiciuni în legătură cu legalitatea demersului.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.