Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea steagului adus de Zelenski în SUA

lemonde.fr
zelenski sua steag

Zelenski a dăruit Congresului un steag ucrainean semnat de soldații care apără orașul Bakhmut, aflat pe linia frontului, după ce trupele sale i-au cerut să transmită steagul în semn de recunoștință pentru furnizarea de arme, anunță The Telegraph.

"Eroii noștri mi-au dăruit steagul... steagul de luptă, steagul celor care apără Ucraina, Europa și lumea, cu prețul vieții lor", a declarat președintele ucrainean, în timp ce îi înmâna steagul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților. Mi-au spus să vă aduc acest steag dumneavoastră, Congresului SUA, membrilor Camerei Reprezentanților și senatorilor, ale căror decizii pot salva milioane de oameni", a adăugat el.

Zelenski a primit steagul la începutul acestei săptămâni în timpul unei vizite surpriză în orașul Bahmut din estul țării, scena unora dintre cele mai sângeroase lupte din ultimele luni. Înainte de a se deplasa la Washington, președintele ucrainean a declarat că steagul va fi ca un reper pentru membrii Congresului cu privire la nevoia soldaților săi de a primi mai multe arme occidentale.

Acest gând pare să se afle în spatele altor cadouri din călătorie oferite politicienilor americani. El i-a mulțumit președintelui american Joe Biden pentru sprijinul său, înmânându-i o medalie care a fost acordată căpitanului unei unități a bateriei de rachete Himars care operează pe linia frontului în apropierea orașului din estul țării.

Zelenski a declarat că comandantul "m-a rugat să îi transmit distincția sa președintelui Biden". "Este foarte curajos și a spus să i-o dau unui președinte foarte curajos", a adăugat el. "Dumnezeu să vă iubească... ce mare onoare", a răspuns dl Biden.

Călătoria lui Zelenski la Washington, prima sa vizită în străinătate de la începutul războiului la începutul acestui an, a fost pregătită, conform rapoartelor, de luni de zile. El ar fi discutat cu Nancy Pelosi în octombrie și i-ar fi spus lui Biden că capitala americană va fi prima sa destinație internațională atunci când va fi potrivit să părăsească țara.

"Chiar am vrut să vin mai devreme", a declarat miercuri Zelenski din Biroul Oval. "Domnul președinte știe despre asta, dar nu am putut să o fac pentru că situația era atât de dificilă".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.