Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziţie clară în privinţa atentatelor: 'Demne de dispreţ'

ONU elicopter

Poziţie clară împotriva atentatelor. ONU a condamnat duminică triplul atac sinucigaş 'demn de dispreţ' comis sâmbătă într-o piaţă din insula ciadiană Loulou Fou, din lacul Ciad, şi soldat cu cel puţin 30 de morţi şi peste 80 de răniţi, avertizând că acest incident tragic a arătat încă o dată brutalitatea grupării insurgente Boko Haram.

'Secretarul general al Naţiunilor Unite îşi reiterează apelul către ţările afectate de gruparea Boko Haram de a trata cauzele profunde ale acestui flagel într-o manieră integrată', se arată într-o declaraţie a biroului secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Regiunea în care a avut loc atacul este în prezent sub stare de urgenţă ca urmare a unor atentate sinucigaşe precedente comise de către islamiştii nigerieni ai Boko Haram, grupare care s-a raliat organizaţiei Statul Islamic (SI).

Guvernul ciadian a instituit stare de urgenţă în regiunea lacului Ciad în luna noiembrie, susţinând că zona a devenit un bastion al militanţilor Boko Haram. Starea de urgenţă îi permite guvernatorului regiunii să restricţioneze deplasarea oamenilor şi a vehiculelor şi să dispună percheziţii ale locuinţelor în orice moment. Peste 5.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pe insula Loulou Fou şi în satele de pe malurile lacului Ciad.

Gruparea Boko Haram, care încearcă să creeze un stat pe baza interpretării stricte a legii islamice, este responsabil pentru uciderea a mii de persoane în Nigeria, Camerun şi Ciad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.