Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Practica electorală a ultimilor 15 ani: Un cadou făcut baronilor locali

baroni locali bani

A început pe vremea lui Adrian Năstase şi a lui Miron Mitrea, dar a continuat bine-mersi şi sub Emil Boc, pentru a fi mai apoi adusă la „perfecţiune“ de Victor Ponta. Preluarea la centru a drumurilor judeţene, ca un cadou făcut baronilor locali, a devenit o practică electorală a ultimilor 15 ani.

De ce să-ţi baţi ca­­pul şi să storci bugetul local de bani pentru întreţinerea dru­­mu­­­­rilor judeţene, când poţi apela la o soluţie mult mai simplă – „pasarea“ acestora la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Aşa au gândit baronii locali în ultimele trei cincinale, iar schema a funcţionat ca unsă, indiferent cine se afla la Palatul Victoria. An de an, compania a preluat în administrare drumuri judeţene şi le-a adus, cu bani grei, la standard de drum naţional. Şefii de consilii judeţene au împuşcat doi iepuri dintr-un foc – au degrevat bugetul instituțiilor locale de banii pentru întreţinere şi apoi s-au lăudat, în campaniile electorale, că au modernizat respectivele şosele. Alegătorul de rând nu ştie că, de fapt, banii au provenit de la bugetul naţional.

Victor Ponta a descoperit cea mai PERICULOASĂ meserie

În ultimii cinci ani de zile, Companiei de Autostrăzi i s-au „băgat pe gât” aproape 150 km de drumuri judeţene, toate preluările fiind făcute ca urmare a unor puternice presiuni politice, mai întâi de pe plan local şi apoi direct de la Palatul Victoria, cu „bătaie“ în bulevardul Dinicu Golescu 38, acolo unde, în Palatul CFR, îşi au sediul atât CNADNR cât şi Ministerul Transporturilor.

România liberă vă prezintă lista drumurilor judeţene preluate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în ultimii cinci ani, de la ce consilii judeţene au fost preluate acestea şi, mai ales, legătura Hotărârilor de Guvern în acest sens cu ciclurile electorale.

mai mult pe romanialibera.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.