DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PRĂPĂD descoperit de Protecția Consumatorului la 500 de service-uri auto din 766 controlate: Cum își PĂCĂLESC clienții

facebook.com
service auto

Mai multe service-uri auto au fost amendate cu peste 1,4 milioane lei de ANPC pentru practici incorecte, lipsa autorizațiilor sau a precizărilor legate de garanție. Inspectorii ANPC au găsit nereguli la 500 de service-uri auto din 766 controlate.

În perioada 15 iunie -10 iulie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut ample acţiuni de control, în toată țara, la service-urile auto.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Au fost controlaţi 766 operatori economici, constatându-se abateri la 500 (65%) dintre aceștia.

Comisarii ANPC au dat 318 avertismente şi 309 amenzi contravenţionale în valoare de 1.407.000 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, fiind oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare aproximativă de 49.198 lei.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

În cursul acţiunilor de control s-au constatat o serie de abateri:

- Practici incorecte (constrângea consumatorilor să accepte condițiile contractuale, respectiv a renunțării la exercitarea dreptului de proprietate asupra autovehiculului și anume, a nu putea ridica autovehiculul reparat în cazul neachitării integrale a facturilor de reparație aferente acestuia indiferent dacă aceste facturi sunt achitate de către consumator sau de către o firmă de asigurări care a acceptat devizul de reparație; prezența în contract a penalităților doar din partea consumatorilor), în județele Caraș Severin și Timiș.

- Lipsa totală sau parțială a autorizațiilor de funcționare, în județele: Bacău, Mureș, Covasna, Arges, Harghita, Mehedinți, Timiș, Olt, Ilfov, Bihor și Municipiul București.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

- Prestarea serviciilor de reparații auto fără prezentarea informațiilor referitoare la timpul de realizare a lucrărilor care făceau obiectul devizelor de lucru, folosirea notelor de comandă incomplete sau neeliberarea bonului fiscal pentru lucrările realizate, în județele: Mehedinți, Arad, Caraș Severin, Bihor, Sălaj, Giurgiu, Covasna, Sibiu, Tulcea și Harghita, Constanta, Ilfov, Cluj și Municipiul București.

- Lipsa totală sau parțială a precizărilor cu privire la garanția pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, în județele: Galați, Cluj, Gorj, Olt, Alba, Harghita, Sibiu, Mureș, Covasna, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Municipiul București.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

- Nerespectarea timpului de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție, în județele: Covasna, Hunedoara, Mehedinti, Harghita, Cluj; Olt, Gorj și Bihor.

- Neinformarea privind timpul de realizare a lucrarilor de prestare a serviciilor: Constanta, Vrancea, Galati și Tulcea.

- Lipsa totală sau parțială a elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului sau etichete netraduse în limba română pentru piesele de schimb auto de import, în județele: Hunedoara, Argeș, Teleorman, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Harghita, Calarasi, Arad, Sibiu, Brașov, Ilfov, Mehedinți, Municipiul București.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia

- Afișarea tarifelor fără să conțină TVA conform legii, în județele: Neamț, Iași, Mureș, Covasna, Sibiu, Ialomita, Ilfov; Satu Mare, Sălaj și Municipiul București.

- Lipsa afișării sau afișare neconformă a prețurilor și tarifelor orare (prețurile sau tarifele afișate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt așezate la loc vizibil sau sunt afișate în mod echivoc, fără a avea toate explicațiile necesare), în județele: Vâlcea, Olt, Gorj, Arges, Alba, Giurgiu, Teleorman, Brașov, Sibiu, Buzău, Bacău, Iași, Harghita, Covasna, Vaslui, Tulcea, Constanta, Vrancea, Galați, Ilfov, Mureș, Hunedoara, Cluj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Timis, Caras Severin, Botosani, Ialomita, Prahova și Municipiul București.

Citește și: Detaliul îngrijorător din ultima raportare privitoare la cazurile de coronavirus

- Utilizarea aparatelor de măsură fără dovada verificării metrologice, în județele: Iași, Olt, Giurgiu, Calarasi; Mures, Brasov și Prahova.

- Comercializare de produse cu data ieșirii din uz depășită sau cu termenul de valabilitate nespecificat, în județele: Mureș, Bistrița Năsăud, Ilfov. Mehedinți, Gorj, Giurgiu și Municipiul București.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, agent străin? ‘România, o biată colonie a unei conjurații externe’

- Abateri privind promotiile, în județele: Hunedoara, Teleorman, Arad și Cluj.

- Nespecificarea duratei imobilizării autovehiculului sau prezența devizelor nesemnate de clienți, în județele: Satu Mare, Cluj, Harghita, Brasov, Covasna, Ialomita, Ilfov și Municipiul București.

- Condiții insalubre de lucru și depozitare, în județul Sălaj si Cluj.

- Lipsa certificate ISCIR pentru elevatoare, Ilfov și Municipiul București.

Citește și: Solicitare către Guvernul Orban, în privința evoluției epidemiei de coronavirus! Ce li se cere autorităților să facă zilnic

- Lipsa autorizatiei de mediu sau a reinnoirii acesteia pentru camera de vopsit, Timis, Mehedinti, Ilfov și Municipiul București.

- Desfășurare activități fără autorizație RAR: Galați, Vrancea, Iași, Neamț, Mehedinți, Olt și București.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.