Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpastia dintre SUA şi Gemania se adânceşte. O vizită oficială a fost ANULATĂ în ultima clipă

www.mediafax.ro
Donald Trump Angela Merkel

Vizita ministrului american al comerţului Wilbur Ross planificată pentru marţi a fost anulată în ultimul moment, a anunţat Ministerul Economiei din Germania, fără a oferi o explicaţie, relatează DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Ross intenţiona să se întâlnească cu ministrul economiei german, Brigitte Zypries, pentru a discuta chestiuni comerciale cu doar 10 zile înainte de summitul G20 de la Hamburg.

Citeşte şi: După 37 de ani, fostul premier francez părăseşte barca socialiştilor

Preşedintele american Donald Trump a criticat în ultimele luni politica comercială a Germaniei, pe care a calificat-o drept incorectă, şi a afirmat în întâlniri private că guvernul german este 'rău'. Statele Unite au ameninţat de asemenea că vor impune sancţiuni producătorilor de oţel europeni şi germani.

Cancelarul german Angela Merkel a replicat afirmând că Germania s-ar putea să se bazeze mai puţin pe Statele Unite în viitor.

Wilbur Ross urmează să prezinte un raport înainte de sfârşitul lunii care să stabilească dacă importurile de oţel - inclusiv cele din Europa - reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Comerţul reprezintă un subiect controversat între Germania şi Statele Unite sub preşedinţia lui Donald Trump, care susţine politici mai protecţioniste, în timp ce Germania a făcut din comerţul liber şi echitabil una din priorităţile sale în cadrul preşedinţiei Grupului G20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.