Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ANAF, noi declaraţii despre controalele de la RISE Project şi HotNews

antena3.ro
anaf

Bogdan Stan, preşedintele ANAF, a făcut noi precizări despre controalele inspectorilor Antifraudă în redacţiile RISE Project şi HotNews, la doar câteva ore după anunţarea unei anchete despre Liviu Dragnea. Stan afirmă că nu poate să dea detalii de ordin tehnic, însă ANAF nu este o instituţie politică, iar controalele nu au legătură cu declaraţiile şi acţiunile politicienilor.

Vezi şi: După SRI, ANAF trece la colaborarea cu STS. Cum explică președintele Fiscului scăderea în încasări

"Aseară am dat un comunicat, mai multe amănunte nu pot să vă dau. La nivelul Direcţiei Antifraudă, pe iunie, sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu e o instituţie politică, noi nu ne facem calendarul de controale în funcţie de declaraţiile şi acţiunile anumitor politicieni. Avem un calendar şi o strategie clară care nu au în vedere astfel de lucruri. Când verificarea se va finaliza, probabil vom lua măsurile legale în funcţie de constatări. Suntem guvernaţi de secretul fiscal, nu putem difuza informaţii despre acest lucru", a declarat Stan.

Cu privire la criteriile care au stat la baza verificărilor, Stan a reiterat ideea analizei de risc la care făcea referire şi în comunicatul de joi seara.

Vezi AICI precizările de joi seara ale ANAF!

"Analiza de risc presupune orientarea anumitor criterii prestabilite care conduc la luarea deciziei pentru oportunitatea de a fi sau nu controlată o societate. Pe toate palierele noi facem analize de riscuri. Controalele ANAF nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei, noi respectăm drepturile şi libertatea presei", a declarat preşedintele ANAF, care a refuzat să spună câte plângeri au existat la adresa instituţiilor de presă verificate şi ce au conţinut, pentru că "e o chestiune care ţine de secretul fiscal".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.