DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele C.J. Neamț, Constantin Iacoban a fost demis

Prin adresa nr. 2 din 19.01.2016, înregistrată la Instituţia Prefectului sub nr. 748 din 19.01.2016, Uniunea Națională pentru Progresul României a făcut cunoscut Instituţiei Prefectului faptul că domnul Constantin IACOBAN, consilier în Consiliul județean Neamț, a pierdut calitatea de membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României.

În raport cu normele legale în vigoare formațiunea politică sus amintită a solicitat prefectului, pentru cel în cauză, constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean şi declararea ca vacant a locului acestuia.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (2) lit. „h1” din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, printre alte cazuri, şi în situaţia pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Pentru cazul prevăzut la art. 9 alin. (2) lit. „h1” competenţa de constatare a încetării mandatului şi de declarare ca vacant a locului respectiv aparţine prefectului, după cum se prevede la art. 12 alin. (3) din acelaşi act normativ. Ca atare, a fost emis, astăzi, 19 ianuarie 2016, Ordinul Prefectului nr. 11/2016 privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier județean, respectiv, a domnului Constantin IACOBAN, spun cei de la stirineamt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.