Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Harghita, apel DISPERAT către ministerul Mediului - Viața oamenilor din județ e pusă în pericol

News.ro.
Familie ursi

Un tânăr de 27 de ani din județul Harghita a ajuns miercuri la spital după ce a fost atacat de un urs, la Băile Tușnad. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, care a anunţat incindentul, susţine că viața oamenilor din Băile Tușnad este pusă în pericol.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a scris miercuri pe Facebook că pericolul reprezentat de urși nu poate fi îndepărtat ”cu câteva afișe” sau cu ”tineri care îmbrățișează mascote sub formă de urs”.

”Azi își deschide oficial porțile universitatea de vară (Universitatea De Vară de la Băile Tuşnad-n.r.) și deja a avut loc un atac al ursului. Victima, în vârstă de 27 de ani, este transportată în acest moment la secția de boli infecțioase de la Șumuleu Ciuc. Din păcate solicitarea noastră de relocare a ursoaicei, care a mai atacat, nu a fost tratată cu seriozitate! Cine este răspunzător pentru rănile suferite de victima de 27 de ani?”, a scris Borboly Csaba.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, președintele CJ Harghita a spus că ursul i-a provocat tânărului zgârieturi pe piept. El a adăugat că incidentul a avut loc în oraș, iar viața oamenilor din Băile Tușnad este pusă în pericol.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul rănit a fost transportat la spital cu o mașină personală.

Săptămâna trecută, o familie de urşi a fost fotografiată în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, iar în urmă cu două săptămâni, în centrul orașului Băile Tușnad, un bărbat a fost lovit de un urs în timp ce se plimba cu câinele.

Președintele CJ Harghita a cerut Ministerului Mediului măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.