Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Juridice începe mica revoluție în Parlament: proiectul de suflet al lui Zgonea revine în prim plan

robert-cazanciuc

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunțat că va depune un proiect de lege prin care va solicita schimbarea Legii de organizare de a Agenției Naționale de Integritate, în așa fel încât declarațiile de avere să fie depuse în format electronic. Un astfel de proiect a mai ținut capul de afiș în Parlament pe vremea când Valeriu Zgonea era președinte al Camerei Depuților, iar acesta își dorea să treacă instituția de la print la digital.

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

”Integritate să fie, dar nu pe hârtie!
- Modificarea Legii ANI -

Pentru că mai sunt câteva zile până la depunerea declarațiilor de avere și interese, când ANI va primi și prelucra circa 1.200.000 de declarații tipărite pe hârtie (fiind an electoral, aproape că își dublează volumul de declarații prelucrate), care se vor adauga la cele aproape 8 milioane de declarații pe care deja le păstra în arhive și le gestiona în luna mai 2019, invit cât mai mulți colegi să susțină inițiativa simplificării acestui proces!

Ideea de bază este de a reglementa posibilitatea ca aceste declarații să poată fi completate și transmise Agenției Naționale de Integritate și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, urmand ca după 2022, sa nu mai fie permisă transmiterea declarațiilor pe hârtie.

Să punem la dispoziția cetățenilor un sistem care să automatizeze și implicit să ușureze atât completarea și transmiterea declarațiilor de avere și de interese, cât și gestionarea acestora la nivelul ANI!

Suntem in era internetului si a mijloacelor electronice - serviciile publice trebuie adaptate in consecinta!”, scrie Robert Cazanciuc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.