Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PRU, Bogdan Diaconu: 'Darea de mită trebuie pedepsită mai aspru decât luarea de mită'

Bogdan Diaconu

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, susține că darea de mită ar trebui pedepsită mai aspru decât luarea de mită.

Citește și: OFICIAL - Dăncilă și Iohannis au discutat despre 'situația guvernării'

„DAREA DE MITĂ TREBUIE SANCȚIONATĂ MAI ASPRU DECÂT LUAREA DE MITĂ! INCLUSIV ÎN CADRUL RELAȚIILOR ECONOMICE TRANSNAȚIONALE.

E limpede că alegerile europarlamentare au stârnit patimi și au crescut participarea la vot în urma intensei propagande care a avut ca temă corupția și sistemul juridic românesc. Organizarea firească a sistemului juridic și „pedepsirea” partidelor aflate la guvernare, inclusiv condamnarea lui Liviu Dragnea, au fost mai importante decât pierderea suveranității României în favoarea Bruxelles-ului – ca să dau doar un exemplu.

Deturnarea sensului alegerilor europarlamentare a fost posibilă din cauza lacunelor evidente ale sistemului juridic din România, pe toate palierele sale: parchete, tribunale, înalte curți etc. Lucru de care propaganda progresistă a profitat din plin!

În cadrul Proiectului de Țară, Partidul România Unită propune o schimbare simplă, dar profundă a abordării luptei anticorupție. Vom dezvolta tema pe îndelete, dar esența este următoarea: darea de mită trebuie pedepsită mai aspru decât luarea de mită! Adică, trebuie sa-l pedepsim pe corupător mult mai aspru decât pe corupt! Această schimbare de paradigmă nu va mai permite închiderea unor dosare mari, cum ar fi Microsoft sau EADS, în care cei care au dat mită au devenit denunțători și nu au făcut nici pușcărie, nu au plătit nici prejudiciul creat.

Dacă privim lupta anticorupție doar din perspectiva pedepsirii demnitarilor sau a funcționarilor publici, nu rezolvăm decât jumătate din problemă. Mituitorii nu se tem și nu se vor teme de pedepse pentru că pot scăpa prin denunțuri. Înăsprirea pedepselor pentru darea de mită acoperă tematica în întregul ei.

Corupția este un fenomen social și economic amplu, întreținut de ambele „tabere”. Stârpirea corupției nu se poate face decât văzând procesul în ansamblul său. Altfel, instituțiile implicate în lupta împotriva corupției vor fi ineficiente în cazurile mari de tranzacții necinstite și mai ales în cazul infracțiunilor transnaționale.

Cum ar fi dacă pe lângă pedepsirea celor care au vândut pe nimic fabrici sau uzine – așa cum am prezentat în cadrul Caravanei #pentruȚARĂ – ar fi anchetați și austriecii, nemții sau francezii care au dat mită funcționarilor români?

Români, problema corupției este aceeași peste tot în lume și se bazează pe o tranzacție ilegală din ambele perspective – a celui care dă mită și a celui care ia mită. Niciun for european care ne-a certat constant că nu ne facem temele nu a cerut și pedepsirea primilor. Eu cred că putem să ne facem singuri ordine în țară, să facem legi puternice și drepte și să le aplicăm cu fermitate! Fiți #pentruȚARĂ!", a precizat Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.