Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UEFA exclude posibilitatea înființării unei Super Ligi europene

www.uefa.org
sigla uefa

Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a exclus posibilitatea înființării pe viitor a unei Super Ligi continentale, rezervată marilor cluburi, care să înlocuiască Liga Campionilor, informează AFP.

"O Super Ligă? Din punctul de vedere al UEFA este exclus. Visul unei calificări în Liga Campionilor sau Europa League trebuie să rămână posibil pentru toți. Sunt convins că echipele sunt și ele aceeași părere", a declarat Ceferin în cursul unei conferințe de presă care a avut loc joi, după o vizită la Federația italiană de fotbal (FIGC).

Citește și: Astra a ratat calificarea în optimile Europa League: Seară cu goluri pe bandă rulantă / VIDEO

Ipoteza unei Super Ligi europene, la care să aibă acces doar "granzii" fotbalului european, turneu care să facă concurenți competițiilor UEFA, revine în mod repetat începând din anul 2000, fiind vehiculată de anumite cluburi de pe ''Bătrânul Continent''.

"Au existat neînțelegeri în trecut și o comunicare dificilă între UEFA și cluburi. Însă competițiile trebuie să rămână deschise către toți și să ofere tuturor posibilitatea să se califice", consideră Ceferin, potrivit Agerpres.

"Dacă auziți pe cineva vorbim mult despre această idee, întrebați-vă dacă este vorba de cineva care poate decide cu adevărat aceste lucruri", a adăugat președintele UEFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.