Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, reacţie la adoptarea Codului Administrativ prin OUG: 'Mulțumesc prim-ministrului Viorica Dăncilă'

Inquam Photos / George Calin
dancila oprisan

Marian Oprișan, în calitate de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, îi transmite premierului Viorica Dăncilă că adoptarea Codului Administrativ este un mare câștig pentru administrație, reglementările beneficiind de expertiza celor din consiliile județene.

"În calitate de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) mulțumesc Primului-Ministru Viorica Dăncilă, dar și Guvernului României pentru aprobarea Codului Administrativ în ședința de marți, 25 iunie 2019. Reglementările din Codul Administrativ au fost discutate și au beneficiat de expertiza colegilor din Consiliile Județene din România, multe dintre propunerile acestora regăsindu-se în documentul aprobat. Este îmbucurător faptul că administrația publică are, în final, un instrument de lucru cerut de către cei care lucrează în administrație de foarte mult timp", se arată într-un comunicat de presă semnat de Oprişan.

Sursa citată precizează că propunerile UNCJR la Codul Administrativ sunt de natură să aducă mai multe clarificări.

"Pe de altă parte, prevederile Codului Administrativ susțin principiile descentralizării, dar și sistematizarea și concentrarea legislației din domeniul administrației publice. Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului Administrativ, dar și că ele au fost acceptate și de partenerii noștri de dialog din cadrul Asociației Municipiilor din România (AMR), Asociației Orașelor din România și de Asociația Comunelor din România (AcoR). Iată că, după mai bine de 20 de ani de așteptare, administrația publică din România are un Cod Administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetățenilor și al comunităților", mai spune sursa citată.

Guvernul a adoptat, marți, ordonanța de urgență pentru modificarea Codului administrativ.

„Pentru mai multă eficiență și transparență vom stabili o procedură mai clară și termene reduse pentru numirea în funcție a unui membru al guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului. Situația din ultimul an ne-a arătat că este nevoie de astfel de modificări pentru a asigura continuitate în toate domeniile de activitate ale guvernului. Pentru Administrația Locală vom reglementa procedura validării prin hotărârea instanței a mandatelor consilierilor locali aleși și vom revizui situațiile de dizolvare a Consiliului Local astfel încât să asigurăm stabilitatea autorităților locale”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.