Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul: Sărbătoarea Cincizecimii îi cheamă pe fiii Bisericii să caute putere de Sus

basilica.ro
PS Timotei Prahoveanul

În Duminica Rusaliilor, la Catedrala Patriarhală a slujit Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În cuvântul adresat credincioşilor, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a spus că „Sărbătoarea Cincizecimii îi cheamă pe toţi fiii Bisericii să caute şi să cheme putere de Sus, aşa cum Apostolii au primit putere de Sus. Aşa cum ei au devenit neînfricaţi, înţelepţi, cum au preferat să moară ştiind că Mântuitorul Hristos le-a pregătit şi lor loc”.

„Ei au schimbat lumea de atunci în măsura în care au reuşit. Desigur, nu au putut să facă totul, dar mereu comunităţile s-au mărit, iar cuvântul Evangheliei a ajuns să fie cunoscut de către toţi, a ajuns să fie lumină pentru cei care erau în întuneric”.

”Biserica, plină de darurile Duhului Sfânt

Preasfinţia Sa a mai afirmat că Sărbătoarea Cincizecimii este o sărbătoare permanentă a Bisericii.

„Noi credem că Biserica este plină de Duhul Sfânt, aşa cum s-a şi spus în veacurile de început de către un mare scriitor bisericesc care afirma că Biserica este plină de Preasfânta Treime”.

„Iar noi afirmăm că Biserica este plină de darurile bogate ale Duhului Sfânt pe care le primim prin Sfânta Liturghie, prin Tainele Bisericii, prin agheasma pe care o săvârşim, mai ales în ziua de Bobotează, atunci când ridicăm inimile şi mâinile noastre către cer şi cerem venirea Duhului Sfânt care sfinţeşte toate şi care sfinţeşte şi apa respectivă”.

Rugăciune către Duhul Sfânt

Ierarhul s-a rugat ca Duhul Sfânt să mângâie sufletele tuturor.

„Cum a fost rourată de darurile Duhului Sfânt casa de pe Muntele Sion, în care se aflau ucenicii care au primit Duhul sfânt sub chipul limbilor de foc, ne rugăm ca să primim mereu binecuvântarea Duhului Sfânt prin lucrarea Sfintelor Taine, a Sfintei Liturghii şi, în general, prin întreaga lucrare sfinţitoare a Bisericii”.

„Ne rugăm ca Duhul Sfânt să călăuzească Biserica, pe slujitorii ei, pe credincioşii care o compun şi ne rugăm ca Duhul Sfânt să mângâie sufletele noastre. El este Mângîietorul”, duhul Adevărului, care de la Tatăl purcede, este duhul care dă viaţă, duhul care restaurează pe omul căzut, pe noi, cei risipiţi şi care ajută ca Biserica să meargă înainte, cum spuneam, rourată sau plină de darurile Duhului Sfânt”, a spus Părintele Episcop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.